​​Nicușor Dan a lăsat să se înțeleagă joi că l-a demis pe managerul Spitalului Filantropia, însă în realitate acestuia îi expirase mandatul și nu i-a mai fost prelungit, scrie Libertatea.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit sursei citate contractul îi expirase lui Dan Sîmpălean pe 12 decembrie 2020.

Conform răspunsului dat pentru Libertatea de ASSMB, instituția publică responsabilă cu cele 19 spitale ale administrației Bucureștiului, contractul directorului fusese extins pentru doar 5 zile fiindcă primarul a vrut să vadă rapoartele Curții de Conturi și ale Corpului de Control al primarului în legătură cu managerul adus de Gabriela Firea în 2019 de la Târgu Mureș.

Ce a anunțat Nicușor Dan:

  • „Azi am decis încetarea atribuțiilor de manager al Spitalului Filantropia București ale domnului Sîmpălean Dan Ștefan. Am făcut acest lucru după ce am primit rapoartele și analizele Curții de Conturi și Corpului de Control al Primarului în care sunt semnalate diverse nereguli la acest spital”

Precizările ASSMB:

  • Mandatul managerului Spitalului Clinic Filantropia, Dan Ștefan Sîmpălean, s-a încheiat pe data de 12.12.2020 și a fost prelungit pentru o perioadă de 5 zile, până pe 17.12.2020. Prelungirea mandatului a fost decisă din motive pur tehnice/administrative, care țin inclusiv de analizarea rapoartelor realizate de instituțiile de control - Curtea de Conturi și Corpul de Control al Primarului General. După finalizarea analizei, s-a luat decizia încetării atribuțiilor de manager ale domnului Dan Ștefan Sîmpălean.