Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: Este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferință în Decembrie 1989

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 17 decembrie 2020, 18:29 Actualitate | Esenţial


Nicolae Ciuca
Foto: Facebook - Nicolae Ciuca
Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, și-a cerut joi „iertare” de la „familiile rămase în suferință în Decembrie 1989” din cauza „greșelilor, erorilor sau abuzurilor săvârșite de unii dintre angajații Ministerului Apărării Naționale” în timpul Revoluției.

„Pentru greșelile, erorile sau abuzurile săvârșite de unii dintre angajații Ministerului Apărării Naționale în desfășurarea acelor evenimente, dincolo de răspunderile care au fost sau vor fi stabilite de instanțele judecătorești, este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferință în Decembrie 1989 și să îi asigurăm pe toți cei de astăzi și, mai ales, pe cei care vin după noi, că vom face tot ce se va putea pentru ca asemenea situații să nu se mai repete vreodată în istoria României”, se arată într-un mesaj publicat de ministrul Apărării, care îndeplinește și funcția de premier interimar, după demisia lui Ludovic Orban.

Acesta și-a exprimat regretul că, după 31 de ani, evenimentele de atunci nu au fost elucidate: „Trebuie să ieșim din logica aruncării răspunderii pe umerii altora. Fiecare instituție implicată în evenimentele dintre 16 și 22 decembrie, dar și după acea dată, trebuie să facă tot ce se poate pentru a clarifica deciziile luate în acele zile și, mai ales, să ajute justiția în stabilirea responsabilităților și consecințelor acestora”.

„La 31 de ani de la Revoluția din 1989, sunt încă răni deschise, lacrimi neuscate, suferințe nealinate. În numele celor peste 1.000 de oameni căzuți din sete de libertate, dintre care peste un sfert au fost militari și salariați civili din Ministerul Apărării Naționale, avem datoria morală de a aduce lumina în toate ungherele umbrite sau întunecate care mai există în legătură cu evenimentele de atunci.

Fiecare viață pierdută în vâltoarea evenimentelor de atunci este neprețuită, de aceea, pentru a putea ierta, pentru a ne putea împăca noi înșine cu istoria noastră, avem datoria de a căuta adevărul și de a-l prezenta așa cum a fost”, se arată în acest mesaj, care este difuzat în calitate de ministru al Apărării, și nu de premier interimar.

Nicolae Ciucă afirmă că, în ceea ce privește Ministerul Apărării Naționale, a „dispus asigurarea transparenței totale și cooperării necondiționate cu organele judiciare, în legătură cu acțiunile întreprinse, în acele săptămâni, la Timișoara, București și în restul țării”.

”Nu putem judeca acțiunile de atunci, deciziile luate de conducerea comunistă a statului și de conducerea armatei de la acea vreme, după standardele democratice de astăzi, dar este evident că este nevoie, măcar acum, la atâta vreme de la acel Decembrie însângerat, ca fiecare responsabilitate să fie stabilită, fără echivoc, de instanțele de judecată. Fiecare abuz trebuie dovedit și fiecare vinovat trebuie tras la răspundere prin sentințele care vor fi date”, se mai arată în acest mesaj, care poate fi citit integral mai jos:

-------------------------------


„M E S A J U L MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE LA ÎMPLINIREA A 31 DE ANI DE LA DECLANȘAREA REVOLUȚIEI ROMÂNE DIN DECEMBRIE 1989

La 16 decembrie 1989, în Timișoara, începea lupta pentru libertate și democrație a românilor, după decenii de dictatură comunistă.

„Azi în Timișoara, mâine în toată Țara!”, scandau, profetic, tinerii timișoreni în această primă zi a ceea ce avea să devină Revoluția Română din 1989. Și, într-adevăr, scânteia apărută aici a aprins dragostea de libertate mai întâi în București și, apoi, în toată România.

Din păcate, prețul sfârșitul regimului totalitar românesc a fost greu, fiind plătit cu sânge și suferință, victime căzând, deopotrivă, cetățeni civili și tineri în uniformă.

La 31 de ani de la Revoluția din 1989, sunt încă răni deschise, lacrimi neuscate, suferințe nealinate. În numele celor peste 1.000 de oameni căzuți din sete de libertate, dintre care peste un sfert au fost militari și salariați civili din Ministerul Apărării Naționale, avem datoria morală de a aduce lumina în toate ungherele umbrite sau întunecate care mai există în legătură cu evenimentele de atunci.

Fiecare viață pierdută în vâltoarea evenimentelor de atunci este neprețuită, de aceea, pentru a putea ierta, pentru a ne putea împăca noi înșine cu istoria noastră, avem datoria de a căuta adevărul și de a-l prezenta așa cum a fost.

Este regretabil că, la atâta vreme de la Revoluție, încă nu a fost dus la capăt acest demers. Trebuie să ieșim din logica aruncării răspunderii pe umerii altora. Fiecare instituție implicată în evenimentele dintre 16 și 22 decembrie, dar și după acea dată, trebuie să facă tot ce se poate pentru a clarifica deciziile luate în acele zile și, mai ales, să ajute justiția în stabilirea responsabilităților și consecințelor acestora.

În ceea ce privește Ministerul Apărării Naționale, vă asigur că am dispus asigurarea transparenței totale și cooperării necondiționate cu organele judiciare, în legătură cu acțiunile întreprinse, în acele săptămâni, la Timișoara, București și în restul țării.

Nu putem judeca acțiunile de atunci, deciziile luate de conducerea comunistă a statului și de conducerea armatei de la acea vreme, după standardele democratice de astăzi, dar este evident că este nevoie, măcar acum, la atâta vreme de la acel Decembrie însângerat, ca fiecare responsabilitate să fie stabilită, fără echivoc, de instanțele de judecată. Fiecare abuz trebuie dovedit și fiecare vinovat trebuie tras la răspundere prin sentințele care vor fi date.

Este datoria noastră, a generației actuale de lideri politici și comandanți militari, să facem tot ce ține de noi pentru a face lumină cu privire la fiecare dintre acțiunile personalului MApN soldate, în decembrie 1989, cu pierderi de vieți sau în urma cărora au fost răniți oameni.

După cum avem aceeași datorie de a contribui la stabilirea împrejurărilor în care și-au pierdut viața cei aproximativ 275 de militari și salariați civili ai ministerului.

Pentru greșelile, erorile sau abuzurile săvârșite de unii dintre angajații Ministerului Apărării Naționale în desfășurarea acelor evenimente, dincolo de răspunderile care au fost sau vor fi stabilite de instanțele judecătorești, este o datorie morală ca noi, cei de acum, să cerem iertare familiilor rămase în suferință în Decembrie 1989 și să îi asigurăm pe toți cei de astăzi și, mai ales, pe cei care vin după noi, că vom face tot ce se va putea pentru ca asemenea situații să nu se mai repete vreodată în istoria României.

Dumnezeu să-i odihnească în pace pe eroii Revoluției Române din decembrie 1989!

NICOLAE-IONEL CIUCĂ,
MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16494 vizualizari

 • +8 (18 voturi)    
  am o intrebare (Joi, 17 decembrie 2020, 18:34)

  liviu_ [utilizator]

  atunci d c dracu amanam kktu ala de dosar de 30 de ani?! aud?!

  bagam scuze poate mai fraierim prostiii cand adevarul e altul:

  aia care au participat la genocidul de la revolutie sunt inca in functii suficient de mari ca sa aiba puterea sa pericliteze orice incercare de a se afla adevarul!
  sa ne gandim... executantii aveau 20-30 de ani... tocmai bine acum sunt de la colonei in sus prin armata... sunt tampiti sa lase dosarul sa mearga ?! pai pot ajunge la puscarie!

  suntem o tara de hoti, criminali si mincinosi! macar sa va asumati tovarasi politicieni!
  si da stiu... psd e ala mai rau... sa nu uitam ca nici pnl nu e prea departe si sunt destul de sigur ca daca se afla TOT adevarul o sa aflam ca ambele partide au de castigat daca nu se afla ce s-a intamplat la revolutie (posibil si alte partide...)
  • -1 (7 voturi)    
   executanţii de atunci erau soldaţi în termen... (Joi, 17 decembrie 2020, 19:26)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   decidenţii ce dădeau odine ticăloase sunt primii ce trebuie judecaţi, ori ăia erau atunci la 40 sau peste, deci azi beneficiari de pensii speciale...
   • +1 (1 vot)    
    Esti pe departe de a cunoaste, (Joi, 17 decembrie 2020, 22:53)

    Vigilentanonstop [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    executarea ordinelor din orice armata din lume!!!
    E usor sa gesesti executantii crimelor de atunci?!!
    Dar ti ai pus intrebarea de ce nu se gasesc cei ce au ordonat crimele din acel decembrie ROSU??
  • 0 (4 voturi)    
   dreptate pentru (Joi, 17 decembrie 2020, 20:16)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   Ochii plansi si atat.
  • -1 (5 voturi)    
   Exact (Joi, 17 decembrie 2020, 21:32)

   vlad.pe [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   De ce sa imi cer eu scuze? Sunt eu la Guvernare? Noi conducem tara? De ce PNL si Iohannis nu rezolva problemele dosarelor amanate?

   Cel al Mineriadelor, Hexy Pharma, Caracal etc? Predoiu a dormit suficient 1 an de zile iar Ludovic Orban si PNL au dovedit ca nu isi doresc o reforma in Justitie.
  • +1 (1 vot)    
   scuzele , (Vineri, 18 decembrie 2020, 15:38)

   mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   nu folosesc la nimic atunci cand e vorba de peste 1500 de morti. Ba mai mult nu putem sa ne simtim decat ofensati atunci cand scuzele vin din zona celor care au ucis.Romanii nu vor fi cu sufletul impacat pana cand vinovatii nu vor plati pentru faptele lor.Asa a fost intotdeauna in istorie,asa va fi si la noi.
 • +12 (16 voturi)    
  laudabila initiativa, dar.. (Joi, 17 decembrie 2020, 18:38)

  alex562 [utilizator]

  ... acele "abuzuri" au fost in fapt crime/omucideri
 • +7 (17 voturi)    
  Pe loc repaus (Joi, 17 decembrie 2020, 18:38)

  ThalesdeTeleorman [utilizator]

  APV-istii care au tras in popor sunt tot bine-merci si cu pensii speciale? Tot in topul increderii romanilor, langa Biserica?

  Chiar ca ne meritam soarta, natie de idioti!
 • +2 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 17 decembrie 2020, 18:38)

  [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   Adică PSD? (Vineri, 18 decembrie 2020, 10:38)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui

   Că văd că PSD nu își cere scuze.
 • -4 (10 voturi)    
  Oare ... (Joi, 17 decembrie 2020, 18:41)

  The Insider [utilizator]

  ...chiar așa convins sunteți de ceea ce spuneți , domnule prim ministru interimar - Ministru al Apărării Naționale ? Chiar așa vă considerați , ca făcând parte din actuala generație de conducatori politici sau militari ? Mai precis , din care vă revendicați când lansați mesajul , dintre cei politici sau cei militari ? Că sunt puțin confuz...
  Nici pluralul persoanei I folosit de dvs. în mesaj, nici rostitul cuvantului iertare pt ceva la care , din fericire , nu ați avut vreo contribuție , nu mă conving de onestitatea demersului dvs..... Dacă e să fiu cinstit , cred că vă folosiți de prilej pt a vă mai atrage ceva sprijin fie mediatic , fie de altă natură în vederea ducerii cu mai mare usurinta a penibilelor jocuri politice curente , ce au ca scop transformarea dvs. intr-o solutie pt guvernarea Romaniei....
 • +6 (12 voturi)    
  cine a tras in 1989???? cu nume si prenume (Joi, 17 decembrie 2020, 18:52)

  Gryphus [utilizator]

  dupa 30 de ani SECURISTII inca tin ascunse numele celor pe care Iliescu ii numea TERORISTI
  • -2 (4 voturi)    
   corb la corb nu scoate ochii... (Joi, 17 decembrie 2020, 19:29)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

   ...
 • +1 (17 voturi)    
  datoria ta ca premier (Joi, 17 decembrie 2020, 18:54)

  mmmircea [utilizator]

  e sa faci institutiile sa functioneze, sa nu mai lasi justitia sa-si bata joc de dosarul revolutiei. Degeaba iti ceri tu iertare fata de victime. Familiile victimelor asteapta macar acum, macar pentru o zi in viata lor ca cei responsabili sa intre la puscarie. Iliescu Ion, Petre Roman, trebuie sa raspunda pentru faptele lor. In conditiile date, mesajul tau draga domnule ciuca e nelalocul lui si rusinos pentru anul de gratie 2020.
  • -1 (11 voturi)    
   şi cum anume să nu mai lase justiţia să-şi (Joi, 17 decembrie 2020, 19:54)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   bată joc... ? ? ?
   justiţia e independentă şi face doar ce vrea muşchiul ei scelerat... nu finalizează dosarele revoluţiei, mineriadei dar achită infractori precum băsescu sau iohannis...
 • +10 (12 voturi)    
  Ciudat (Joi, 17 decembrie 2020, 18:55)

  gnd [utilizator]

  Pentru a ne impaca noi cu noi insine, era nevoie de un proces al comunismului, asa cum si Germania a avut procesul de la Nurnberg.
  In schimb la noi fostii cumunisti s-au dat de dupa colt si au iesit ca noii democrati noii lideri ai Romaniai si noii capitalisti care ne-au capusat pana in zilele de astazi.
 • +5 (9 voturi)    
  Respect dude (Joi, 17 decembrie 2020, 18:56)

  EXEs [utilizator]

  Justiția a tărăgănat procesele și nu a făcut nici măcar o infima dreptate. Politicienii se fac ca de obicei ca ploua. Armata e cam singura care, mai ales din cauza pericolelor externe, a fost forțată sa se reformeze cât de cât. Dacă Klaus nu reușește să-si impună omul premier atunci istoric devine o nulitate și se alătură lui Basescu pe lista de looseri care au dezamăgit reformismul. Mă doare în pix de constituție și de restul rahaturilor birocratice avocatesti. Prostimea nu l-a votat ca sa stea de poza și sa privească cum corupții din parlament isi fac mendrele. Prostimea l-a votat ca sa conducă. Dacă conduce pe fata sau din umbra este la latitudinea lui și este total irelevant.
  • 0 (6 voturi)    
   vestea proasta este ca (Joi, 17 decembrie 2020, 20:36)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui EXEs

   Justitia in loc sa se curate si murdareste si mai tare.

   Avem sef la csm unul care a pornit o cruciada ciudata impotriva unui judecator onest si transparent si care a fost vanat in permanenta de Latrine.

   Avem la CLuj sef o specie ciudata...

   Avem Ministru al Justitiei o persoana comfortabila, adaptabila care a girat niste papagali pe functii importante in sistem.

   Avem un Presedinte care nu si-a asumat cu demnitate situatie ingrata de a concedia public o sefa DNA pe nedrept pedepsita si care de atunci nu a facut mare lucru pentru a indrepta situatiunea... Este un mic articol in constitutie care i-a permis unui fost ministru al justitiei sa terfeleasca fara motiv onoarea unei procuroare.

   sa tac???
   Nu vreau!

   Action guys!
   Action - se filmeaza in real time!
  • +1 (5 voturi)    
   Armata s-a reformat (Joi, 17 decembrie 2020, 22:04)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui EXEs

   Din cauza NATO.
   Aia din NATO nu puteau primi in randurile lor toti rinocerii fost-sovietici si de aici reforma drastica a armatei.
   Daca Justitia sau Internele ar fi trecut printr-o reforma similara poate altfel am discuta acum.
   • -4 (6 voturi)    
    NATO e in spatele revolutie (Joi, 17 decembrie 2020, 22:15)

    DrNRazvan [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    de aia iliescu si roman nu au fost judecati.
 • +5 (11 voturi)    
  din păcate, cam aşa este mereu... (Joi, 17 decembrie 2020, 18:58)

  let_s_twist_again [utilizator]

  îşi cer scuze cei ce nu au nicio vină iar adevăraţii vinovaţi scapă mai mereu nepedepsiţi...
  acum aproape 31 de ani, a doua grijă a lui iliescu - autoerijat drept conducător al revoluţiei - a fost să îl facă pe notoriul general kaghebist militaru ministru al armatei, spun a doua grijă căci prima a fost să ia legătura cu ambasada urss...
  • -2 (4 voturi)    
   atat stia sa faca, atata a invatat (Joi, 17 decembrie 2020, 20:28)

   ..13 [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

   Dar lucrurile acestea ar trebui sa fie spuse si repetate la nesfarsit.

   Poate place, poate nu place dar asa a fost atunci.
  • 0 (2 voturi)    
   Dacă (Joi, 17 decembrie 2020, 20:55)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

   Dacă nu ai fost pe strai nu spune ca nu au nici i vina.
   De 30 de ani in fata Detașamentului de garda se aniversează revoluția fără a aminti niciodată de civili uciși pe bulevardul Timișoara.
   • 0 (2 voturi)    
    m-ai înţeles greşit (Joi, 17 decembrie 2020, 21:23)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

    mă refeream la actualul ministru al apărării, nu la cei de atunci, chiţac, sţanculescu, etc.
  • -6 (6 voturi)    
   Esti sigur ca era al KGB-ului? (Joi, 17 decembrie 2020, 21:21)

   DrNRazvan [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

   De ce Germania, Franta, SUA, UK, toata europa au preluat varianta cu Revolutia, chiar nici unul nu a fost capabil sa se prinda in timp real ca e lovitura de stat transformata in revolutie? Va aduc aminte ca Germania s-a reunificat in septembrie 1989. Deci, cei care au dat ordin si care sunt adevarati responsabili de genocidul din 89 si de mineriade sunt Germania, Franta, SUA si toti cei care au faurit Europa. Ei sunt cei care au dat ordin si iliescu, roman & co au executat ordinele. De aia nu sunt pedepsiti si judecati.
 • +8 (14 voturi)    
  Vorbe goale (Joi, 17 decembrie 2020, 19:03)

  VOX. [utilizator]

  Tortionarii, securistii si urmasii lor conduc Romania, si sunt in top 300.
 • -4 (16 voturi)    
  Ciuca e cu 10 clase peste (Joi, 17 decembrie 2020, 19:08)

  galeo [utilizator]

  Tartani ca Orban sau Werner.
  • -2 (8 voturi)    
   te rog... (Joi, 17 decembrie 2020, 21:15)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   ...inmulteste cu 10 ca sa fim pe aproape.
 • +1 (11 voturi)    
  Securistii care au tras in oameni (Joi, 17 decembrie 2020, 19:10)

  Fu Leng [utilizator]

  si au omorat Oameni sunt bine mersi pe pensii babane. Asa ca degeaba clampanesti despre scuze, nu rezolva absolut nimic!
  • +1 (5 voturi)    
   Ai fost acolo? (Joi, 17 decembrie 2020, 20:47)

   Casargoz [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   Ăla care a tras lângă actualul AFI Cotroceni avea 18 ani venea de la stana și nu avea mute clase. A tras pentru ca un camion, un TV și o Dacie nu au oprit la somație. In timp ce alți ciobani de pe ghencea trăgeau spre ei.
   • +1 (1 vot)    
    toashu gradu (Vineri, 18 decembrie 2020, 15:47)

    mos ion roata [utilizator] i-a raspuns lui Casargoz

    ala,ciobanu,era sub comanda unor frecatores apv.
  • +1 (3 voturi)    
   Securistii au tras doar (Joi, 17 decembrie 2020, 21:05)

   Andrei966 [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

   Securistii au tras doar la Timisoara, impreuna cu Armata Tarii; din 22 dec. ora 12 a tras exclusiv doar Armata tarii !!!
   • +1 (1 vot)    
    Cei care controlau Securitatea... (Joi, 17 decembrie 2020, 21:24)

    DrNRazvan [utilizator] i-a raspuns lui Andrei966

    adica iliescu si roman, nu aveau acte la securitate, dar ei o conduceau. o pacaleala pentru prosti. securistii care au tras sunt o mana, securitatea era o caracatita mult mai mare si nu toti securistii au fost criminali. Noi vrem sa fie pedepsiti securistii si nesecuristii cu acte care au contribuit la uciderea de copii si de oameni nevinovati in 89 si la mineriade.
   • 0 (4 voturi)    
    eşti sigur ? (Joi, 17 decembrie 2020, 22:30)

    let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui Andrei966

    foarte mulţi au fost împuşcaţi în cap, tir specific securiştilor...
 • 0 (6 voturi)    
  Multumesc (Joi, 17 decembrie 2020, 19:51)

  Casargoz [utilizator]

  După 31 de ani nu e prea târziu.
  Am avut ocazia sa lucrez cu cei care erau la comanda.
  Pedeapsa lor a fost sa lucreze cu colegii in care au tras:cel care venea la servici și a fost salvat decstalpyl de iluminat etc...
  Nimeni nu și-a cerut scuze șoferului de basculanta omorât in fata batalionului de garda, șoferului de autobuz omorât pe Sibiu, celor călcați de tanc pentru ca nu au oprit la somație. Familiei jurnalistului omorât la academie. Și mulți alții ..
  Elevei de la sf Sava căreia i-au zburat creierii la Orizont.
  Celor mulți care au murit după fuga lui Ceaușescu.
 • 0 (4 voturi)    
  revolutie (Joi, 17 decembrie 2020, 19:54)

  atc [utilizator]

  Si-a cerut scuze Ciuca; se pregateste Vela, apoi Helvig. Urmeaza depunerile de coroane presedinte, autoritati, biserica, etc. si mai trece un an peste amintirea celor morti atunci. Felicitari, Romanie!
 • -1 (5 voturi)    
  nu se accepta (Joi, 17 decembrie 2020, 20:01)

  TrickyWicky [utilizator]

  decat dupa ce Iliescu , Roman, Gelu Voican, Petre Roman, Adrian Sarbu,Magureanu, Brucan , Militaru, actorii participanti la regie Dinescu , Caramitru si ceilalti vor fi iin puscarie ciar si post mortem , anulat toate ceritificatele de revolutionari .. Doar dupa acee pot exista astfel de iesiri.
  • -3 (7 voturi)    
   caramitru şi dinescu ce vină au avut ? (Joi, 17 decembrie 2020, 21:29)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   s-au bucurat ca noi toţi în acele momente de fuga lui ceaşcă, doar că au făcut-o în faţa camerelor...
   mai bine te luai de gunoaiele securiste de atunci din tvr care mai mult intoxicau decât informau...
   • +2 (2 voturi)    
    pioni , unul Dinescu KGB ist (Vineri, 18 decembrie 2020, 0:25)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    si celalalt sustinator al unei lovituri de stat
   • +1 (1 vot)    
    se faceau ca lucrau (Vineri, 18 decembrie 2020, 4:00)

    Coco Whistle [utilizator] i-a raspuns lui let_s_twist_again

    adica jucau teatru, nu e nici o vina in asta....la revolutie...si mai ales dupa
 • +4 (6 voturi)    
  Faceti (Joi, 17 decembrie 2020, 20:13)

  Costi888 [utilizator]

  Curatenie in randul revolutionarilor.. o gramada de golani pe acolo cu o gramada de beneficii
 • -2 (6 voturi)    
  din pacate este si o vina care apartine actualei (Joi, 17 decembrie 2020, 20:25)

  ..13 [utilizator]

  conduceri MApN - toate datele legate de planurile de atunci -cele care vizau interventiile militare din Dec. 1989 ar trebui sa fie facute publice.

  Au trecut 31 de ani, nu cred ca mai reprezinta secrete pentru ca extrem de multe au fost schimbate in aceasta perioada dar poate prea putine date sunt cunoscute publicului larg.

  Asadar este loc de mai multa actiune. Nu numai cuvinte.
  Multumesc.
  • -2 (2 voturi)    
   nu rezultă toate inepţiile petrecute doar din (Joi, 17 decembrie 2020, 21:34)

   let_s_twist_again [utilizator] i-a raspuns lui ..13

   planuri...
   exemplu: se semnala un posibil terorist la o fereastră de clădire; în loc să se facă raţional socoteala la ce etaj şi apartament este suspiciunea şi să se ducă câţiva militari să verifice apartamentul respectiv, ei porneau tirul din stradă nimerind cu gloanţele aiurea, prin alte părţi...
 • 0 (8 voturi)    
  Auzi, ba, Ciuca... (Joi, 17 decembrie 2020, 21:02)

  Andrei966 [utilizator]

  daca taceai, filozof ramaneai ! Apreciez sinceritatea, dar trebuia sa o faci de mult, si nu doar tu. Armata a ucis oameni la Revolutie. O stim toti. desecretizeaza si condamna vinovatii, oriunde si oricum ar fi ei. Pana sa spui asta, credeam ca esti destept. De astazi mi-am schimbat parerea despre tine. Esti un dobitoc.
 • -1 (5 voturi)    
  sa cerem iertare ??? (Joi, 17 decembrie 2020, 21:12)

  alfa1 [utilizator]

  adica daca nu avem justitie sa ramanem cu iertarea...mai bine taceai....
 • -4 (6 voturi)    
  Ai sictir! (Joi, 17 decembrie 2020, 21:14)

  DrNRazvan [utilizator]

  iliescu si roman sunt liberi. Bagatii la zdup si mai vedem daca ne impacam. Pedofilule si scatofilule si frimituristule, o iei pe urma celor care lucreaza la DIICOT, la PG si la CC.
 • 0 (4 voturi)    
  Cine sa ii multumeasca pe romani (Joi, 17 decembrie 2020, 23:55)

  RaduMischie [utilizator]

  Vine omul, face un gest simbolic, pe care altii inaintea lui nu l-au facut. Iar lumea il injura, de parca el a fost procuror in dosarele Revolutiei (fie ala clasat fie ala redeschis) si care nu ajung la judecata de bine ce sunt facute. Sau tortionar sau securist imbogatit al tranzitiei.
  • 0 (0 voturi)    
   Agită unii apele. (Vineri, 18 decembrie 2020, 10:48)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

   Mulți dintre cei care cer imperativ ceva pe aici,sunt părtași la crime.Provoacă discuția,ducând spre derizoriu orice dezbatere.Adevărul este că,cei care suynt vinovați de morții de la revoluție nu vor fi judecați și condamnați.Înafară de cei deja condamnați.Iliescu a dat câteva decretge lege care-i protejează și justiția,oricât o blamăm,judecă după lege,nu după părerea mea sau a altuia.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by