"Știința își spune cuvântul. După această vaccinare, lucrurile vor fi altfel", spune mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, într-un interviu pentru PressHub. El afirmă că preoții "s-au rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie".

IPS IrineuFoto: patriarhia.ro

IPS Irineu, Arhiepiscop al Craiovei și Mitropolit al Olteniei, se declară încrezător în vaccinul anti-COVID: "Noi ne-am rugat la Bunul Dumnezeu ca oamenii de știință să primească luminare și să realizeze un vaccin, pentru ca oamenii să poată scăpa mai ușor de această pandemie. Evident că se vor realiza multe prin acest vaccin și noi ne rugăm acum să nu aibă reacții adverse".

Mitropolitul Olteniei crede că după vaccinare lucrurile vor fi altfel: "Nu aș putea să spun că viața își va relua chiar cursul de dinainte, dar, în mod sigur, va fi o viață nouă, conștientă și oamenii se vor bucura în libertate, dar libertate în bine, nu în rău. Cel care se vaccinează și cu credință, nu va avea de regretat absolut nimic".

El a dat asigurări că Biserica va fi alături de Armată în campania de vaccinare. "Nu știu în acest moment cum ne vom organiza, vom decide atunci, dar o vom face. Lucrul important este ca noi să participăm la binele și la viața credincioșilor pentru că ei sunt confrații noștri. Și Dumnezeu iubește toți oamenii", a mai spus IPS Irineu, pentru PressHub.