Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, condamnat în mai multe dosare penale și deținut în Penitenciarul Poarta Albă, a fost audiat, miercuri, la DNA Constanța, într-un dosar legat de Herghelia Mangalia, el susținând, ca de fiecare dată, că este nevinovat și că este victima unor abuzuri.

Nicusor Constantinescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Anunţul legat de audierea sa a fost făcut chiar de către Nicuşor Constantinescu, pe Facebook: “Pe data de 16 decembrie, ora 10, sunt chemat (fără citaţie) la audieri, la DNA Constanţa, în dosarul 176/P/2017 Herghelia Mangalia! Invit cu această ocazie toata presă şi lumea interesată de aceste abuzuri! (...) Se pare că la DNA Constanţa nu exista coronavirus!”.

Miercuri dimineață, el le-a declarat jurnaliştilor, la intrarea în sediul DNA Constanţa, că acest dosar a fost făcut de Poliţie Politică DNA – SRI, scrie News.ro. “E aceeaşi Poliţie Politică SRI-DNA din 2009-2020. Dosarul e 176. Apare raportul CSM cu Poliţia Politică de la Constanţa în care ţintă sunt eu, ca preşedinte al Consiliului Judeţean, Radu Mazăre, iar executanţii sunt dânşii, procurorii DNA şi ofiţerii SRI”, a acuzat fostul baron PSD.

Întrebat cum se simte, fostul şef al Consiliului Judeţean Constanţa a răspuns: “Nevinovat mă simt”.

Nicuşor Constantinescu a fost condamnat în mai multe dosare instrumentate de către procurorii DNA, în unele definitiv, iar în altele în prima instanţă.