Ministerul Afacerilor Interne (MAI) spune că nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine sau elabora o iniţiativă legislativă de modificare a actualelor prevederi privind sistemul pensiilor militare sau a condiţiilor legate de vârsta de pensionare. Precizările au loc în contextul informaţiilor apărute în spaţiul public privind modificarea condiţiilor de pensionare pentru angajaţii din Ministerul de Interne, în condițiile deficitului de personal.

HotNews.roFoto: Hotnews

"La nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu a existat, nu există şi nu se are în vedere intenţia de a promova, susţine ori elabora o iniţiativă legislativă în vederea modificării prevederilor legale privind sistemul pensiilor militare ori a condiţiilor legate de vârstă pentru accesarea acestui drept. Aceasta este poziţia oficială a conducerii Ministerului Afacerilor Interne, asumată public şi susţinută inclusiv în cadrul declaraţiei de presă din data de 27 noiembrie", a transmis miercuri Ministerul de Interne.

Cu o zi în urmă, Curtea Constituțională a decis că legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor speciale, care prevede impozitarea cu 85% a pensiilor de serviciu ce depăşesc suma de 7.000 de lei, este neconstituțională. Decizia a fost luată în unanimitate, după 4 amânări.

Peste 30.000 de angajați ai Ministerului de Interne au plecat din sistem în ultimii 5 ani. Anul trecut, au plecat peste 7.000 de cadre, 6.500 dintre acestea pensionându-se, declara recent ministrul de Interne, Marcel Vela.

El spunea că deficitul de poliţişti şi de cadre militare este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri.

Vela anunța că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare începerea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.