La acest moment, 164 de deţinuţi cu COVID-19 sunt trataţi în penitenciarele-spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, a anunțat luni Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Printre ei se numără și fostul lider al PSD Liviu Dragnea, confirmat cu noul coronavirus și transferat de la Rahova la Spitalul Penitenciar Jilava.

PenitenciarFoto: Pixabay

Conform ANP, pentru 164 de deținuți confirmați cu SARS-CoV-2 se asigură tratament în penitenciarele-spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă, sub îndrumarea structurilor de resort din sistemul public de sănătate.

"Raportat la particularităţi şi indicaţii terapeutice, situaţia statistică poate suferi modificări. Persoanele pentru care se emite decizia externării beneficiază, în continuare, de monitorizare medicală în unităţile penitenciare prestabilite. În acest registru, subliniem că 10 unităţi subordonate nu au înregistrat niciun caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul persoanelor custodiate", precizează ANP.

De asemenea, 139 de poliţişti de penitenciare sunt confirmați cu COVID, în prezent.

Printre deținuții cu COVID-19 tratați la Spitalul Penitenciar Jilava se află și liderul PSD, Liviu Dragnea. Flavia Teodosiu, avocata lui Dragnea, spunea pentru Agerpres că deocamdată starea fostului lider al PSD este bună. Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.