Deputatul Luminița Jivan, fost președinte al PSD Caraș-Severin, a fost trimisă în judecată de DNA, fiind acuzată de procurori că a promis unui om de afaceri că intervine astfel încât acesta să primească un contract. În schimb, acesta trebuia să finanțeze PSD Caraș-Severin și campanii locale de presă pentru filiala de partid. În luna aprilie, Jivan a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul şpăgilor încasate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad.

HotNews.roFoto: Hotnews

DNA a anunțat luni că Luminița Jivan a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Faptele au fost comise în perioada în care a condus filiala Caraș-Severin a PSD.

În același dosar, a fost trimis în judecată și administratorul unei firme, pentru complicitate la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității unei persoane care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2020, în calitate de președinte al ganizației de partid, Luminița Jivan i-ar fi promis reprezentantului firmei, om de afaceri care oferta în cadrul unei proceduri de achiziții publice de lucrări de reabilitare a străzilor dintr-un oraș din județul Caraș Severin, că va interveni pe lângă primar (martor) în virtutea ierarhiei interne de partid și îl va determina să atribuie contractul societăților controlate de omul de afaceri.

Pe lângă funcția deținută în partid, Jivan s-ar fi bazat și pe faptul că ar fi contribuit la asigurarea finanțării lucrărilor ce urmau să fie făcute de primărie prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI).

În schimb, omul de afaceri s-ar fi obligat să ofere sume de bani organizației locale a partidului conduse de ea și să finanțeze campanii locale de presă favorabile PSD.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În luna aprilie, Luminiţa Jivan a fost trimisă în judecată de DNA în dosarul şpăgilor încasate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara pentru PSD Arad. În același dosar au fost trimiși în judecată deputaţii Dorel Căprar și Florin Tripa şi senatorul Ioan Chisăliţă, alături de mai mulți angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara.