​Creatorii serialului South Park au lansat un nou videoclip în care îl ironizează pe președintele american Donald Trump pe seama pierderii alegerilor. Cu ajutorul tehnologiei deepfake care permite trucarea imaginilor, președintele Trump apare în videoclip purtând un pulover cu Moș Crăciun și o pălărioară roșie, adresându-se națiunii, de la Casa Albă.

Trump si povestea renului-parodie (screenshot)Foto: Hotnews

Trump începe să citească povestea renului care este, de fapt, povestea înfrângerii sale în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

”A fost odată ca niciodată un mic ren, toți renii erau de acord că el era cel mai bun dintre ei”, își începe personajul Trump povestea.

”A doua zi, un ren morocănos, bătrân, somnoros a sosit în oraș și a început să spună: <<Știți renul acela? Nu este minunat!>>. <>, au răspuns ceilalți reni”, continuă Trump povestea.

Pe punctul de a izbucni în lacrimi, Donald Trump apare spunând că alegerile au fost furate.

Povestea se încheie tragic: renul a murit și de atunci nu a mai existat nicidoată Crăciun.

Videoclipul a fost realizat de Trey Parker, Matt Stone și Peter Serafinowicz și este parte a seriei Sassy Justice, o serie de televiziune web care folosește tehnologia deepfake pentru a insera vedete și politicieni în lumea fictivă a unui reporter de televiziune. Primul episod a fost postat pe YouTube în octombrie 2020.