Digul de gabioane de pe râul Teleajen a fost afectat din cauza ploilor abundente, astfel că terasamentul fostului depozit de deşeuri al Ploieştiului este în pericol, a informat, sâmbătă seară, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, transmite Agerpres.

InundatiiFoto: ISU Prahova

Potrivit acesteia, digul de gabioane a fost afectat pe o lungime de peste 30 de metri liniari, punând în pericol terasamentul fostului depozit de deşeuri municipale aflat la ieşire din Ploieşti, cu acces rutier din DN 1A.

În acest context, la nivelul judeţului a fost activată grupa operativă şi au fost dispuse măsuri de mobilizare imediată a forţelor şi mijloacelor de intervenţie.

La faţa locului vor fi mobilizaţi peste 40 de pompieri militari care vor acţiona pentru realizarea unui dig de protecţie, cu ajutorul unor saci de nisip.

Situaţia a fost analizată şi în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă convocat de primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, într-o şedinţă extraordinară.