Curtea Constituţională va dezbate pe 13 ianuarie sesizarea Guvernului referitoare la Legea care anulează dobânda la dobândă pe care băncile o percep pentru perioada amânării ratelor în pandemie, informează Mediafax.

CCR Foto: Facebook

Conform sursei citate, CCR va dezbate pe 13 ianuarie 2021 sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative.

Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.

Legea a fost adoptată pe 24 noiembrie de Camera Deputaților cu 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” și 36 de abțineri.

„Astăzi, Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile și IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poți fi, Cîțule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci și IFN-uri, nimic pentru oameni!”, a scris vineri pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.