Meteorologii anunță ploi puternice în nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei și ninsori abundente la munte, zece județe fiind vizate de o avertizare cod galben, de sâmbătă, de la ora 8.00, și până duminică, la ora 10.00.

cod galben 12-13 decembrieFoto: ANM

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru județele Gorj, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Covasna.

Potrivit meteorologilor, în nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70-80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va ploua în majoritatea zonelor țării, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15-20 l/mp.