Mii de pastile contrafăcute, despre care există suspiciunea că ar fi urmat să fie vândute pentru a fi folosite în tratamentul anti-COVID-19, au fost descoperite în Vama Giurgiu, într-un camion condus de un cetățean bulgar.

pastile contrafacute pentru COVIDFoto: Politia de Frontiera

Conform unui comunicat transmis joi de Poliția de Frontieră, poliţiştii de frontieră de la Giurgiu au descoperit peste 3.400 comprimate care conțineau în prospect specificația Covid-19, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară fără a avea autorizațiile necesare. Cetățeanul bulgar se afla la volanul unui autocamion încărcat cu diverse mărfuri de la o firmă din Bulgaria, destinația fiind o societate comercială din România.

La control, în interiorul semiremorcii a fost descoperită cantitatea de 3.490 de comprimate care conțineau în prospect specificația Covid-19, în valoare de aproximativ 8.500 de lei, despre care există suspiciunea că erau contrafăcute. De asemenea, au fost descoperite încălțăminte și 6.500 de huse auto inscripționate cu mărci protejate, dar contrafăcute.