Procuratura ungară l-a pus sub acuzare pe un fost europarlamentar ales din partea formaţiunii de opoziţie Jobbik, împreună cu şapte complici, în legătură cu fraudarea bugetului Parlamentului European cu peste 155 de milioane de forinţi (aproape 434.000 euro) şi alte infracţiuni, informează Agerpres.

Parlamentul EuropeanFoto: captura video

Şeful Biroului de anchete al procuraturii centrale, Imre Keresztes, a declarat pentru MTI că ancheta în acest caz a fost lansată la recomandarea organismului Uniunii Europene antifraudă, OLAF.

Eurodeputatul în cauză, Csanad Szegedi, a reprezentat Jobbik în PE între 2009 şi 2012, iar ulterior, până în 2014, a fost europarlamentar independent.

Potrivit acuzaţiilor ce i se aduc, frauda a constat în angajări fictive şi decontarea de deplasări ori vizite fictive sau supraevaluate.

Unii dintre asistenţii lui Szegedi au fost complici la această fraudă, au stabilit procurorii. Csanad Szegedi a respins aceste acuzaţii, în timp ce un fost asistent al acestuia a recunoscut parţial infracţiunile, a menţionat Keresztes.

Fraudele de un asemenea nivel sunt pasibile de o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare, conform legislaţiei din Ungaria, a mai precizat procuratura.