Meteorologii au extins avertizarea Cod galben de ploi și ninsori abundente pentru nordul Olteniei, al Munteniei și sud-vestul Moldovei până vineri, la ora 18.00. De asemenea, în sudul, estul și centrul țării se anunță ploi și vânt, tot până vineri seară.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform informării meteo actualizate de Administrația națională de Meteorologie, până vineri la ora 18.00 în sudul, estul și centrul țării vor fi predominat ploi, în general moderate cantitativ, și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, temporar, vor fi precipitații în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi și în centrul țării și precipitații mixte la munte. Cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova și în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70-80 km/h.

De asemenea, până vineri la ora 18.00 este în vigoare o avertizare Cod galben, care vizează județele Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Buzău și Vrancea.

Conform meteorologilor, în nordul Olteniei și al Munteniei, precum și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi importante cantitativ și se vor acumula peste 30-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 80-90 km/h și temporar va fi viscol ce va determina scăderea vizibilității.