Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat miercuri, că în acest moment nu se pune problema instituirii carantinei în București, fiind nevoie de respectarea regulilor care au fost impuse pentru combaterea epidemiei.

Traian BerbeceanuFoto: Agerpres

„La acest moment nu avem în vedere un asemenea scenariu”, a spus Berbeceanu. El a comentat că „e nefiresc”, de asemenea, să iei măsuri suplimentare, atâta vreme cât cele în vigoare nu sunt respectate.

Totodată, Berbeceanu a precizat că „nu putem vorbi la acest moment de eliminarea restrictiilor”, răspunzând la o întrebare în acest sens referitoare la perioada Sărbătorilor.

​​Primarul General, Nicușor Dan, a declarat, marți seară, că Bucureștiul nu intră în carantină. „Carantina se impune când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem acolo. Indicatorul este undeva în jur de 6 și nu se impune în acest moment carantinarea”, a spus Nicușor Dan.

El a adăugat că intrarea în carantină este „o ipoteză, dar e ultima ipoteză”.

Precizările primarului general vin după ce Vlad Voiculescu a declarat că va discuta cu Dan despre posibila intrare în carantină a Bucureștiului.

„A spus că vom avea o discuție (Vlad Voiculescu-n.r.). Această discuție nu a avut loc”, a spus Nicușor Dan la Digi 24.