”Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul sportului referitor lacazul arbitrului Sebastian Colțescu. El a mai spus că este vorba despre un caz particular, izolat care nu reprezintă în niciun fel sportul românesc.

Ionut StroeFoto: Facebook - Ionut Stroe

”Sportul este despre cu totul altceva, este despre muncă, ambiție, fair play (...). Îmi cer scuze în numele sportului românesc pentru acest incident nefericit. Nu cred că ajungem la un scandal diplomatic, este vorba despre exprimarea unui arbitru. (...) O întâmplare nefericită”, a declarat ministrul, la Digi24.

Ministrul a mai precizat că ancheta UEFA va stabili dacă a fost vorba despre un caz de rasism, adăugând că și în România există sancțiuni pentru astfel de situații care intră sub incidența CNCD.

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul cu PSG din Champions League, după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism (ar fi folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Turcia), informează RMC Sport. Partida se va relua miercuri, de la ora 19:55.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a reacţionat pe reţelele de socializare după ce Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. "Reprezentanta noastră condamnă cu tărie remarcele rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. Nu, rasismului", a scris preşedintele turc, pe Twitter.