Premierul interimar Nicolae Ciucă a spus marţi, în prima sa apariţie publică după numirea în funcţie, că gestionarea pandemiei, aplicarea strategiei de vaccinare, finalizarea anului financiar 2020 şi pregătirea bugetului pentru anul viitor sunt priorităţile Guvernului în perioada următoare. Declarația lui Ciucă a durat 1 minut și 33 de secunde.

Generalul Nicolae Ciuca, fost sef al Statului MajorFoto: MApN

Declarațiile lui Nicolae Ciucă:

  • Urmare a deciziei președintelui României, începând de ieri am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului executiv
  • În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe prioritățile legate de gestionarea pandemiei de COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare
  • Vom continua măsurile economice în vederea sprijinirii celor afectați de criză
  • Ne vom focaliza atenția pe ceea ce înseamnă finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului financiar 2021
  • Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării

...................

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat luni seara pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban a demisionat.

Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite. Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

CITEȘTE ȘI:România cu premier demisionar. Ce atribuții are un guvern interimar