Un bărbat de 51 de ani este cercetat penal după ce ar fi votat, duminică, la o secție din Spania, apoi, în baza unei declarații pe propria răspundere, a votat din nou, în comuna de domiciliu, Coțofănești, județul Bacău, relatează Mediafax. Un alt bărbat din județul Neamț este cercetat penal pentru că ar fi votat deja de două ori în Germania, după care a încercat din acasă, în localitatea Borca.

Potrivit Poliției Bacău, se fac cercetări în cazul unei sesizări cu privire la o posibilă infracţiune electorală.

Din primele cercetări a reieşit faptul că un bărbat de 51 de ani, din comuna Coţofăneşti, şi-ar fi exercitat dreptul de vot la o secţie de votare din Spania, încă de sâmbătă.

Bărbatul ar fi votat din nou, duminică, la o secţie din localitatea de domiciliu, în baza unei declaraţii pe propria răspundere.

Polițiștii fac cercetări sub coordonarea parchetului pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă la vot şi fals în declaraţii.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au fost informați că un bărbat de 36 de ani, din Borca, și-a exercitat dreptul de a vota la două secții de votare din Germania.

„Din primele verificări a reieșit că, după ce și-ar fi exercitat dreptul la vot, bărbatul s-ar fi prezentat la o altă secție de votare, unde i s-a validat cartea de identitate, însă fără a primi buletin de vot. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă de fraudă la vot, în vederea stabilirii, cu exactitate, a situației semnalate”, spun reprezentanții Poliției Neamț.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe un site, rulează un spot publicitar ce face referire la campania electorală. În acest caz se fac verificări pentru identificarea reprezentatului site-ului și dispunerii măsurilor legale care se impun.