Într-o localitate din Vaslui reprezentanții unui partid politic au transportat alegători la secția de votare, iar în Buzău, o persoană care a votat într-o secție a încercat să voteze din nou, la altă secție. În Alba, președintele unei secții a fost depistat cu COVID-19, relatează Mediafax.

AlegeriFoto: Agerpres

Potrivit purtătorului de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, au fost mai multe incidente la vot duminică seara. Astfel, într-o localitate din Vaslui, polițiștii fac cercetări după ce au fost sesizați prin 112 că reprezentanții unui partid politic transportă alegători la secția de votare.

Și polițiștii din Buzău fac cercetări cu privire la un bărbat care, după ce a votat la o secție din municipiul Buzău, a încercat să voteze încă o dată la o altă secție.

De asemenea, polițiștii din Drobeta Turnu-Severin au fost sesizați de vicepreședintele unei secții de votare, cu privire la faptul că, un cetățean ar avea asupra sa mai multe buletine de vot.

În urma verificărilor, asupra alegătorului au fost găsite 3 buletine de vot, care au fost înmânate din greșeală de un membru al secției de votare. Drept urmare, unul dintre buletinele de vot a fost anulat de comisie.

Un alt incident a avut loc la o secție de votare din Alba, unde s-a dispus înlocuirea președintelui biroului electoral după ce acesta a primit rezultat pozitiv la testul de COVID—19. „Pentru protejarea alegătorilor și a celorlalți participanți la procesul electoral, s-a procedat la dezinfectarea secției de votare. Procesul de vot nu a fost afectat”, spune Dajbog.