Zeci de mii de moldoveni au protestat duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău pentru a cere demisia guvernului. Organizatorii estimează numărul participanților, care au scandat „Jos hoții” „Vrem anticipate”, la peste 50.000 de oameni, potrivit jurnal.md.

Protest in Republica MoldovaFoto: Mihai Karaush / Sputnik / Profimedia

„Acest protest a fost ultimul avertisment. Dacă Parlamentul nu-și dă demisia, dacă guvernul nu anulează legile pe care le-a luat la ședința de joi, data viitoare vor asurzi”, a declarat deputatul PAS Igor Grosu.

În piață a venit și președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.

„Unica soluție pentru oprirea acestui acest atac împotriva cetățenilor sunt alegerile anticipate. Cea mai scurtă cale spre anticipate este demisia guvernului. Vreau să-l întreb pe domnul Chicu dacă vrea să conducă guvernul expiratului Dodon. Acest guvern îngrijește hoții, nu de oamenii onești”, a declarat Maia Sandu.

„Conștientizăm cât este de gravă situația în condiții de pandemie, dar Igor Dodon ne-a scos astazi în piață. În loc să plece din funcție, el încearcă să uzurpeze puterea. Ceea ce face Dodon este atentat asupra viitorului Republicii Moldova. Prin intermediul Guvernului lui docil propune niște porcării” a declarat vice președintele Platforma DA, Alexandr Slusari, prezent și el la protest.