Imagini revoltătoare de la morga Spitalului suport Covid din Horezu, judeţul Vâlcea. Mai multe persoane decedate sunt ținute pe jos sau pe mese, în mizerie, iar rudele intră la morgă și își ridică morții fără a fi însoțite de angajații unității medicale, scrie Mediafax. Reprezentanții spitalului spun că este o situație excepțională și că mizeria ar fi fost făcută de rude.

Morga spitalului din HorezuFoto: Captura

Morţii sunt lăsaţi pe jos, în sicrie sau pe mese. În interior este mizerie, iar aparţinătorii intră singuri în morgă, fără să fie însoţiţi de vreun angajat al spitalului. Ei se ghidează după capacele sicrielor pentru a-şi lua morţii acasă.

"Morga secolului nostru, în spitalul Horezu, spital suport COVID, fără personal. Fiecare își ia mortul pe care-l vrea. Aici trebuie să vină însoțitorul să-și ridice decedatul. (...) Nimeni nu este în această morgă. Uitați-vă ce mizerie, în ce condiții ne ridicăm decedații de la morgă", spune femeia care a filmat imaginile din morgă, unde a mers să ia trupul neînsuflețit al unei rude.

Conducerea spitalului spune că ceea ce s-a întâmplat vineri reprezintă o excepție deoarece în morgă au ajuns patru decedaţi în 24 de ore. Conducerea recunoaşte că la morgă nu este niciun angajat, iar rudele sunt îndrumate de portar şi ajutate, în mod obişnuit, să identifice cadavrele, potrivit Mediafax.

Tot portarul este cel care distribuie echipamentele de protecţie pe care rudele trebuie să le poarte când intră în morgă. În ceea ce privește mizeria din interior, aceasta ar fi formată din lucrurile decedaţilor pe care rudele nu le mai iau.