​ELCEN atrage din nou atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare, ”lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor”. Acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent, punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN, spun reprezentanții companiei după o nouă avarie în Capitală.

Foto:

Electrocentrale București informează că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, s-a produs o avarie la instalațiile din cadrul CET București Sud „al cărei efect s-a propagat către o parte din echipamentele energetice determinând declanșarea acestora”.

„Echipele ELCEN s-au mobilizat imediat și au intervenit prompt pentru limitarea efectelor incidentului produs în cursul nopții. Într-un interval de câteva ore, manevrele executate au permis revenirea la 75% din parametrii de funcționare astfel că, în acest moment, instalațiile și agregatele din CET București Sud se află în curs de revenire la parametrii nominali. Pe parcursul acestei zile, se va reveni la situația normală de dinaintea apariției incidentului”, transmite compania, citată de Mediafax.

ELCEN atrage atenția asupra stării tehnice grave în care se află rețeaua de termoficare „lipsită, în ultimii ani, de reparații majore și de investițiile absolut esențiale în modernizare, ceea ce a determinat creșterea explozivă a pierderilor (așa cum am mai arătat, acestea s-au triplat în doar câțiva ani, din 2016 până în prezent), punând o presiune uriașă și asupra instalațiilor energetice ale ELCEN”.