Pacientul dus în stare gravă la Iaşi de la Spitalul Judeţean Neamţ, în urma incendiului din 14 noiembrie, va fi externat săptămâna viitoare, evoluţia în cazul său fiind favorabilă.

Incendiu la Spitalul din Piatra NeamtFoto: Exploziv TV Neamț

Anunțul a fost făcut de către noul manager al Spitalului de Boli Infecţioase, Florin Roşu. El a condus Secția ATI a spitalului şi coordonează Spitalul Mobil de la Leţcani, fiind numit vineri la conducerea spitalului, în locul lui Carmen Dorobăț, condamnată definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită.

Medicul Florin Roşu a declarat, vineri, că singurul pacient rămas în viaţă din cei şase aduşi la Iaşi de la spitalul Neamţ are o evoluţie favorabilă şi că va fi externat săptămâna viitoare. "Va ajunge la familia lui săptămâna viitoare. A fost mutat de la Spitalul mobil Leţcani la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, unde stă într-o rezervă. Starea lui medicală se îmbunătăţeşte de la o zi la alta", a afirmat medicul Florin Roşu, citat de News.ro.

În 14 noiembrie, în Secţia ATI de la Spitalul Judeţean Neamţ a izbucnit un incendiu, iar zece persoane au murit, în timp ce un medic a fost grav rănit. Şase pacienţi aflaţi la ATI Neamţ, dar care nu au fost implicaţi în incendiu, au fost transferaţi la spitalul mobil de la Leţcani, întrucât secţia nu mai putea fi folosită. Ulterior, la Leţcani, cinci dintre ei au murit.