Guvernul va aproba în ședința de vineri un proiect de Hotărâre privind starea de alertă, fiind luate în calcul propuneri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Hotărârea de Guvern va avea două măsuri principale, una privind redeschiderea piețelor, iar cealaltă privind libertatea de circulație în ziua alegerilor.

Piata -spatiu inchisFoto: Hotnews

Vezi aici

documentul Comitetului Național pentru Sistuații de Urgență

Secretarul de stat Raed Arafat a afirmat că piețele vor fi redeschise cu condiţia emiterii unui ordin comun al ministrului Sănătăţii, Autorității Naționale Sanitar-Veterinare şi ministrului Lucrărilor Publice privind măsurile de sănătate publică ce vor fi aplicate în interiorul pieţelor.

În ceea ce privește circulația în ziua alegerilor, pentru cetăţenii cu drept de vot va exista libertate de mişcare între ora 05:00 dimineaţa în data de 6 decembrie şi ora 01:00 dimineaţa în data de 7 decembrie.

Decizia de redeschidere a pieţelor se va aplica odată cu publicarea Hotărârii în Monitorul Oficial, alături de ordinele miniştrilor Sănătăţii şi Agriculturii privind regulile de protecţie sanitară, a anunțat la rândul său, premierul Ludovic Orban. Acesta a mai spus că obligația privind purtarea măștii va fi prelungită, la fel și celelalte măsuri de restricție adoptate până acum.