Un număr de 23 de persoane care au participat, joi, la funeraliile lui Nicolae Duduianu, liderul clanului Duduianu, au primit amenzi pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid.

PolitiaFoto: Facebook - Politia Romana

„Cu privire la persoanele care au participat la momentul funerar, facem precizarea că până la acest moment au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale persoanelor care au încălcat prevederile Legii nr 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, respectiv nepastrarea distanței fizice și neportul sau portul necorespunzător al măștii de protecție”, a transmis Poliția Capitalei, joi seară, într-un comunicat.

Liderul clanului Duduianu, Nicolae, a murit marți la Penitenciarul-Spital Mioveni, unde a fost internat aproape o lună cu mai multe afecțiuni.

Reprezentanții penitenciarului au transmis că decesul acestuia nu intră sub incidența actualului context epidemiologic, ci este asociat istoricului medical și vârstei înaintate a persoanei.

Nicolae Duduianu a fost înmormântat joi după-amiază, la funeraliile acestuia fiind mobilizate importante forțe de Poliție.

Fiii săi, Grațian și Ciprian Duduianu, au fost aduși din arest, sub pază, pentru a participa la înmormântarea tatălui lor. Aceștia se află în arest preventiv după ce ar fi încercat să îl ucidă pe criminalul interlopului Emi Pian, fratele celor doi.

Nicolae Duduianu era în închisoare când fiul său, Emi Pian, a fost ucis în urma unui conflict cu liderul unui alt clan rival, la începutul lunii august. Familia nu i-ar fi spus seniorului despre decesul fiului, potrivit declarațiilor de la acea vreme.