Grațian și Ciprian Duduianu au fost aduși din arest, joi, să participe la funeraliile tatălui lor, Nicolae, liderul clanului Duduianu, care a murit marți la Penitenciarul-Spital Mioveni. Liderul Clanului Duduianu a fost înmormântat joi după-amiază, fiind mobilizate importante forțe de Poliție.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cu privire la doi membri ai familiei, aflați sub măsura arestului preventiv, instanța a dispus ca pentru un interval limitat de timp să participe la funeralii", a transmis Poliția Capitalei.

Este vorba despre Grațian și Ciprian Duduianu, care au fost aduși din arest sub pază, pentru a participa la înmormântarea tatălui lor, liderul clanului Duduianu.

Potrivit Antena 3, care a difuzat imagini, Nicolae Duduianu a fost înmormântat joi după-amiază la cimitirul de pe Șoseaua Antiaeriană în prezența a zeci de oameni, mulți dintre ei nerespectând măsurile sanitare impuse de pandemia de COVID-19. Conform sursei citate, la poartă s-au aflat echipaje ale Poliţiei.

Cei doi fii ai lui Nicolae Duduianu sunt în arest preventiv, după ce ar fi încercat să îl ucidă pe criminalul interlopului Emi Pian, fratele celor doi.

Nicolae Duduianu era în închisoare când fiul său, Emi Pian, a fost ucis în urma unui conflict cu liderul unui alt clan rival, la începutul lunii august.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian, a fost înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, într-un conflict izbucnit la finalul unei partide de barbut. Principalul suspect, Gheorghe Richard Emanuel, membru al clanului Rinu, a fost reținut. Trupul neînsuflețit al lui Emi Pian a fost ținut o săptămână în casa familiei, timp în care sute de oameni au venit la priveghi fără a respecta normele sanitare, iar polițiștii au supravegheat din stradă, în toată această perioadă.

Ulterior, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare.

După ce presa a relatat despre acest episod, Liviu Vasilescu a confirmat întâlnirea pe care a avut-o cu membri ai clanului Duduianu, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării, susținând că a fost o acțiune oficială a Poliției Române și "cea mai eficientă acțiune legală", pentru a preveni producerea unor incidente violente și răspândirea infecției cu coronavirus. Ulterior, el și-a anunțat demisia de la conducerea Poliției Române.