Peste 30.000 de angajați ai Ministerului de Interne au plecat din sistem în ultimii 5 ani. Anul trecut, au plecat peste 7.000 de cadre, 6.500 dintre acestea pensionându-se, potrivit ministrului de Interne, Marcel Vela.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri", a declarat Vela, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare începerea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

Vela a mai spus că a aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri de aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare în activitate. După jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi în structurile operative ale MAI cei 1.729 de absolvenţi ai şcolilor postliceale de agenţi de poliţie şi subofiţeri.

El a adăugat că, ulterior ocupării acestor posturi, vor continua şi alte măsuri pentru combaterea deficitului de personal, inclusiv încadrări din sursă externă.