Ca urmare a hotărârii Ministerului Educației de a suspenda olimpiadele școlare, Societatea de Științe Matematice a decis organizarea unui concurs național, numit Olimpiada Națională ,,Gazeta Matematică”, după numele primei competiții de matematică școlară, desfășurată începând din 1902, Concursul Gazetei Matematice.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă, Olimpiada Națională ,,Gazeta Matematică” își propune:

  • identificarea, încurajarea și promovarea elevilor pasionați de matematică (etapele inițiale);
  • stimularea studiului matematicii (etapa regională);
  • dezvoltarea competitivității, a talentului și a înaltei performanțe (etapa finală).

Primele etape, destinate masei largi de elevi, vor avea loc în lunile februarie și martie și se vor desfășura online, sub coordonarea Filialelor locale ale Societății de Științe Matematice, cu implicarea profesorilor de la clasă și a catedrelor de matematică din școli.

Următoarea etapă se va organiza regional, online sau în centre de examen, în funcție de evoluția sanitară din țară, sub coordonarea comisiilor regionale ale Filialelor SSMR, respectiv a Comisiei Naționale.

Ultima etapă, echivalentă etapei finale a olimpiadei naționale școlare, va furniza și elevii calificați la probele de baraj pentru alcătuirea loturilor naționale de matematică, mai spune Societatea de Științe Matematice.