Cele două tinere care sunt bănuite că au pătruns într-o casă din municipiul Braşov pentru a fura, iar una dintre acestea a înjunghiat-o pe proprietară, au fost arestate preventiv miercuri seară, pentru 30 de zile, conform deciziei luate de Tribunalul pentru Minori şi Familie (TMF) Braşov.

Sala judecataFoto: Kitsdesign / Sciencephoto / Profimedia

Iniţial, cazul celor două a ajuns în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Braşov, însă, întrucât una dintre cele două tinere este minoră, această instanţă şi-a declinat competenţa, a precizat preşedintele Tribunalului Braşov, Cristina Ciolacu, potrivit Agerpres.

Conform soluţiei pe scurt a TMF Braşov, cele două au solicitat luarea unei alte măsuri preventive, şi anume aceea de arest la domiciliu, însă instanţa a respins cererea, admiţând propunerea procurorilor de pe lângă Tribunalul Braşov.

Potrivit unui comunicat remis presei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus, miercuri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o tânără de 18 ani, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „omor” şi „furt calificat”, aceasta fiind în stare de reţinere.

„În seara zilei de 30 noiembrie, inculpata, împreună cu o altă coinculpată, s-au deplasat la domiciliul victimei din municipiul Braşov, au escaladat poarta imobilului şi s-au ascuns vreme de mai multe ore într-o anexă a apartamentului acesteia, unde au aşteptat până s-au stins luminile din acest apartament, precum şi din apartamentul vecin. În jurul orei 3.00, cele două au forţat un gard de lemn, au ajuns în dreptul geamurilor apartamentului victimei, au spart unul din geamuri şi au pătruns în interiorul apartamentului în sufragerie. (...) Apoi, inculpata propusă spre arestare s-a dus în dormitorul casei unde era victima şi a înjunghiat-o pe aceasta de mai multe ori cu un cuţit, aceasta decedând. Cele două coinculpate au mai luat ceva bunuri din sufragerie, moment în care au fost observate de un martor”, a precizat sursa citată.