Trei infracţiuni au fost reţinute de poliţişti în sarcina unui bărbat din comuna Sântimbru care ar fi împuşcat un câine comunitar cu o armă deţinută ilegal, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat citat de Agerpres, poliţiştii Postului de Poliţie Sântimbru au întocmit dosar de cercetare penală faţă de un bărbat de 32 de ani, din localitatea Totoi, comuna Sântimbru, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uciderea animalelor, fără drept, deţinerea sau portul fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării şi uz de armă neletală, fără drept.

"În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că, în după amiaza zilei de 30 noiembrie, în timp ce se afla în curtea locuinţei sale, ar fi folosit o armă neletală cu alice şi ar fi împuşcat un câine comunitar care i-a intrat în curte. La scurt timp, animalul a decedat, pe o stradă din localitate. Ulterior, bărbatul s-ar fi deplasat pe malul râului Mureş unde ar fi ascuns arma pentru a cărui deţinere nu era autorizat", se menţionează în comunicat.

Arma a fost găsită şi indisponibilizată de către poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.