Cinci persoane, inclusiv un bebeluș de 9 luni, au murit și până la 15 persoane au fost rănite după ce o mașină a intrat în zona pietonală în orașul Trier, din vestul Germaniei, în ceea ce autoritățile au spus că pare să fi fost un act deliberat, relatează Reuters.

PolizeiFoto: Dani Rockhoff

00.00: Numărul persoanelor decedate a crescut la 5.

21.15: Procurorul Peter Fritzen a spus în cadrul unei conferințe de presă că suspectul băuse o cantitate semnificativă de alcool.

21.00: Numărul persoanelor decedate a crescut la patru.

20.45: Șoferul mașinii ar putea suferi de „tulburări psihiatrice” (procuror) (AFP)

19.55: Presupusul făptaș se confrunta cu probleme psihologice, potrivit unuia dintre foștii săi vecini, care a spus pe postul de știri NTV că i-a recunoscut numărul de înregistrare. Avea griji legate de bani și „probleme cu tatăl său”, potrivit acestui martor.

Un profil care nu a fost confirmat de anchetatori marți la sfârșitul zilei. Potrivit agenției germane de știri DPA, care citează surse apropiate serviciilor de securitate, anchetatorii nu au informații care să indice direcția unui atac terorist.

19.30 Un bebeluș se afla printre victime

18.02: Cincisprezece persoane au fost rănite, unele „grav”, potrivit primarului orașului, Wolfram Leibe, scrie AFP.

Poliţia nu a fost în măsură să precizeze dacă este vorba de un accident sau un atac. "Ceea ce s-a întâmplat la Trier este șocant. Inimile noastre se îndreaptă către rudele victimelor, către numeroșii răniți și către toți cei care sunt în prezent la datorie să aibă grijă de cei afectați", a spus purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, pe Twitter.

17.00: Poliția din Trier spune că bărbatul aflat în custodie are 51 de ani și este din zona Trier. (Reuters)

16.50: Purtătorul de cuvânt al Poliției din Trier spune că sunt peste 10 persoane rănite.

15.56 Ziarul local Trierischer Volksfreund citează martori oculari care povestesc că mașina, un Range Rover gri închis, a intrat în mulțime cu viteză mare, iar oamenii au fost pur și simplu aruncați în aer.

Centrul orașului a fost securizat, iar elicoptere survolează zona, mai scrie presa locală, citată de Reuters.

Primarul s-a deplasat și el la fața locului și va susține în scurt timp o conferință de presă.

15.41: Poliția a anunțat, pe twitter, că există doi morți. De asemenea, poliția confirmă că șoferul a fost arestat.

Postul public de televiziune SWR a relatat că șoferul a fost reținut de poliție, adăugând că detaliile legate de incident sunt încă neclare. Postul de televiziune citează martori oculari potrivit cărora nu există morți.

Poliția a rugat populația să evite zona, precizând că echipajele și serviciile de ambulanță sunt la fața locului.

Se actualizează