Două persoane au încercat marți să forțeze filtrul jandarmilor din zona Pieței Charles de Gaulle, unde are loc o ceremonie restrânsă de Ziua Națională a României, în contextul pandemiei de COVID-19. Jandarmeria a transmis că la eveniment pot participa cel mult 400 de persoane, iar lista de participanţi a fost stabilită de către organizatori. Accesul publicului nu este permis, traficul pietonal şi rutier în zonă fiind temporar restricţionat.

JandarmeriaFoto: Facebook

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei București, cele două persoane au încercat să treacă de panourile metalice amplasate de jandarmi în zona Pieței Charles de Gaulle. "Li s-a pus în vedere că este un perimetru restricționat, au insistat să intre, dar până la urmă au renunțat”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Alexandru Iacob, care a precizat că cele două persoane nu au fost sancționate.

Jandarmeria Bucureşti a transmis că la ceremoniile oficiale organizate cu prilejul Zilei Naţionale au voie să participe cel mult 400 de persoane, iar lista de participanţi a fost stabilită de către organizatori. Pentru a imita răspândirea pandemiei, accesul publicului nu este permis, traficul pietonal şi rutier în zonă fiind temporar restricţionat.

Jandarmii cer cetăţenilor să evite zonele aglomerate: ”Din raţiuni de siguranţă şi sănătate publică, recomandăm tuturor cetăţenilor să evite zonele aglomerate şi să respecte prevederile legale în vigoare”.

O ceremonie oficială în format restrâns, la care participă preşedintele, premierul, membri ai Guvernului şi alte oficialități are loc la această oră în Piaţa Arcului de Triumf din Capitală.