Ziua Națională este sărbătorită astăzi fără parade și defilări din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind un bun prilej să reflectăm la exemplele de unitate din istorie, susține premierul Ludovic Orban. În context, el afirmă că doar prin eforturile unite ”putem salva vieți și învinge virusul”.

Ludovic Orban în studioul HotNews.roFoto: Hotnews

“Ziua Națională a României, chiar dacă o sărbătorim atipic anul acesta din cauza restricțiilor impuse de pandemie, rămâne la fel de importantă pentru noi, prin rolul pe care Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 l-a avut pentru desăvârșirea statului național. Au trecut 102 ani de atunci, timp în care au fost și perioade de grea încercare, pe care românii le-au depășit uniți în atingerea unor idealuri sau depășirea unor situații de criză”, se arată în mesajul premierului.

Orban pune că trebuie să privim acest context special ca pe un nou moment crucial.

”Astăzi, când ne vedem nevoiți, din cauza pandemiei, să marcăm Ziua Națională fără parade, defilări și alte evenimente intrate în tradiție, este un bun prilej să reflectăm, poate mai mult decât am făcut-o în anii trecuți, asupra exemplelor de unitate din istoria noastră. ”Ne emoționează semnificația acestei zile, în care sunt adunate toate sacrificiile românilor (...) Să privim, însă, acest context ca pe un nou moment crucial al destinului nostru, pe care îl putem depăși cu bine dând dovadă de coeziune și maturitate socială. Doar prin eforturile noastre unite putem salva vieți și învinge virusul, doar prin convergența tuturor energiilor din societate putem reveni cât mai curând la normalitate, pentru ca apoi să deschidem o nouă cale către modernizarea României. La mulți ani, România!”