Vremea se va menține în general rece în toata țara, în următoarele două săptămâni. De miercuri, 2 decembrie, se încălzește, iar temperaturile maxime vor atinge 12 -13 grade, după care va reveni frigul, potrivit meteorologilor.

Temperaturi sub zero grade CelsiusFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 30 noiembrie - 13 decembrie:

BANAT

Până în 2 decembrie, temperaturile se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 4 grade. Apoi, până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 12-13 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere, spre medii de 7-8 grade. Media valorilor nocturne, până 2 decembrie, se va situa sub normele perioadei și va fi de -5...-4 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii de 6-7 grade, valori cu mult mai mari față de norme. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, mai ales în primele zile.

CRIŞANA

În primele zile ale intervalului, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie în jurul a 3 grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, vremea se va încălzi semnificativ, iar media maximelor va fi de 13-14 grade. În a doua săptămână, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 7-8 grade. Media valorilor nocturne, până în 2 decembrie, se va situa mult sub norma perioadei și va fi de -7...-6 grade. Apoi, până în 7 decembrie, minimele vor fi în creștere, spre medii în jurul a 5 grade, valori mai mari față de cele normale. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 2 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în jurul datei de 4 decembrie și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 1-2 grade. Treptat, până în 6 decembrie, maximele termice vor crește semnificativ, iar media acestora va fi de 9-10 grade. În a doua parte a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 5-6 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9...-8 grade. Până la începutul celei de-a doua săptămâni din interval, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 2 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie și în a doua săptămână, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.

MARAMUREŞ

La începutul primei săptămâni, valorile termice diurne se vor menține ușor sub cele normale pentru această perioadă, cu o medie de 2 grade. Până în data de 6 decembrie, maximele termice vor marca o creștere semnificativă, iar media acestora va fi de 11-12 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 6-7 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -9...-8 grade. Până în data de 7 decembrie, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 3 grade, valori peste normele perioadei. În a doua săptămână din interval, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere în jurul datei de 4 decembrie. În a doua săptămână se menține probabilitatea de precipitații, cu precădere în zilele de 7 și 8 decembrie.

MOLDOVA

Până în 3 decembrie, valorile termice diurne vor avea media în jurul a 2 grade. Până în data de 5 decembrie, maximele termice vor marca o creștere, iar media acestora va fi de 8-9 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 4-5 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -5 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere spre medii în jurul a 5 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, până la medii în jurul a 0 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după data de 4 decembrie, dar mai ales în zilele de 7 și 8 decembrie.

DOBROGEA

La începutul intervalului, media valorilor diurne va fi de 2-3 grade, iar până în data de 4 decembrie acestea vor fi în creștere spre medii în jurul a 13 grade. Treptat, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 9 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 2 decembrie, va fi în scădere spre -2 grade. Până spre sfârșitul primei săptămâni, minimele vor fi în creștere, iar media acestora va fi de 7-8 grade, valori peste normele perioadei. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a 4 grade. Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după 7 decembrie.

MUNTENIA

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor în jurul a 2 grade, iar a minimelor de -5...-3 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în 5 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 11 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 8 grade. Valorile nocturne vor crește până la sfârșitul primei săptămâni când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Vor fi precipitații la începutul intervalului, iar probabilitatea va fi din nou în creștere după 4 decembrie.

OLTENIA

Vremea va fi rece în primele zile din interval, cu o medie a maximelor de 2-3 grade, iar a minimelor de -5...-4 grade, apoi se va încălzi semnificativ. Până în data de 7 decembrie, maximele termice vor fi în creștere spre medii de 10 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor coborî la valori, în medie, de 7 grade. Valorile nocturne vor crește până în data de 7 decembrie când media acestora va fi în jurul a 5 grade. În a doua jumătate a intervalului, minimele vor fi în scădere treptată, spre medii de 2 grade. Probabilitatea de precipitații va ridicată după data de 4 decembrie

LA MUNTE

Până în 6 decembrie, media valorilor termice diurne va fi în creștere de la -5 grade, spre 4-5 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, temperaturile maxime vor fi în scădere spre medii de 1-2 grade. Media valorilor nocturne, până în data de 7 decembrie, va fi în creștere de la -10 la 0 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile minime vor fi din nou în scădere, spre medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după 4 decembrie.