Meteorologii au emis cod galben de ninsori moderate, valabil până la ora 20.00, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei. Codul galben este valabil și pentru București. Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

Foto:

Astfel, în județele Teleorman, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Brăila, Constanța și Tulcea vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

La București, vremea va fi închisă și rece și vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare. Se va depune strat de zăpadă, care va măsura în medie 3...5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă, pe parcursul zilei de luni, va fi de 0...1 grad.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala și în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.