Zeci de percheziții au loc joi în județul Suceava, într-un dosar vizând destructurarea unei grupări implicate în contrabandă cu țigări. Potrivit DIICOT, membrii grupării ar fi introdus ilegal în România aproximativ 11.000.000 de țigarete, cu sprijinul unor polițiști de frontieră.

DIICOTFoto: Agerpres

Conform DIICOT, în perioada 2019 – 2020 gruparea ar fi introdus ilegal în țară circa 11.000.000 de țigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au vândut pe piața internă.

Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste ”frontiera verde” cu Ucraina, prin locuri stabilite anterior, din județul Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina, cooptați de către membrii grupării, spun procurorii. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă.

DIICOT spune că prejudiciul în acest dosar este de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele și TVA. La sediul DIICOT – Structura Centrală ar urma să fie duse la audieri 18 persoane.