TIR-urile care au aşteptat să iasă din România prin PTF Giurgiu-Ruse, Bulgaria, în noaptea de marţi spre miercuri, au format cozi de aproximativ opt kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au avut de aşteptat aproximativ două ore la controlul de frontieră pe sensul de ieşire din România.

Spre dimineaţă, timpul de aşteptare s-a redus la 60 de minute.

"Timpul mare de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră a fost cauzat de numărul ridicat de mijloace de transport marfă care se prezintă pe sensul de ieşire din România, dar şi de triajul epidemiologic. Timpul de aşteptare pe sensul de ieşire din România a ajuns la 100 de minute, iar pe sensul de intrare la 40 de minute", a declarat miercuri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt a ITPF Giurgiu, Andreea Bicu.

În ultimele 24 de ore au ajuns în PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, 1.165 de camioane şi 176 de autoturisme, iar pe sensul de ieşire din ţară 1.155 de camioane, faţă de aproximativ 800 într-o zi obişnuită şi 202 autoturisme.

Timpul de aşteptare la controlul de frontieră pentru autoturisme a fost de zece minute atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.