Dosarul deschis de Parchetul General în urma incendiului de la Secţia de ATI a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ este unul complex şi este nevoie de realizarea unor expertize pentru a exista primele concluzii ale anchetei, afirmă ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Incendiu la Spitalul din Piatra NeamtFoto: Exploziv TV Neamț
  • "E un dosar complex şi, din ce date am, inclusiv date publice, îmi dau seama că e un dosar în care sunt foarte multe expertize de făcut. Expertizele presupun o anumită durată de timp până când îşi prezintă concluziile. Trebuie să avem răbdare cu concluziile acolo. Nu mă pot pronunţa, nu am competenţe în dosarul respectiv, dar din experienţă şi din ce date am, cred că trebuie să aşteptăm concluziile după aceste expertize. Procurorii ştiu mai bine aici”, a susținut ministrul Justiţiei, marți, într-o conferință de presă.

În incendiul izbucnit în seara zilei de 14 noiembrie în Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț și-au pierdut viața 10 pacienți care erau internați cu COVID-19, iar un medic a suferit arsuri grave, fiind transferat la un spital din Belgia.

În acest caz, Parchetul General face cercetări într-un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă, iar ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

În 16 noiembrie, Parchetul anunța că 5 din cei 10 pacienți care au murit în incendiu nu au putut fi identificați, iar procurorii au dispus expertize ADN. Tot atunci, Parchetul General a anunțat că a fost finalizată cercetarea la fața locului.