Grădina Zoologică din Timișoara va fi închisă, a anunțat marți primarul Dominic Fritz, după ce în spațiul public au apărut imagini cu un cerb care abia se mai ține pe picioare. Fritz a spus că animalele vor fi mutate în alte grădini zoologice din România și Europa, iar ZOO Timișoara va fi redeschisă în câțiva ani, după ce întreaga infrastructură a grădinii va fi refăcută din temelii.

cerb de la Gradina Zoologica din TimisoaraFoto: tion.ro

După ce prima zebră care a ajuns la Grădina Zoologică din Timișoara "s-a sinucis” aruncându-se în heleșteu, iar câinii fără stăpân au mâncat toți cangurii, în ultimele zile în spațiul public au apărut noi imagini care arată că nimic nu s-a schimbat în acest loc, a scris tion.ro.

Primarul Timișoarei a spus marți, într-o conferință de presă, că situația de la Grădina Zoologică "nu e deloc acceptabilă", nemaifiind făcute investiții de ani de zile și având un buget extrem de mic, la limită. El a mai afirmat că grădina nu are un management profesionist și, chiar dacă muncitorii de acolo se străduiesc, îngrijirea animalelor nu este la standarde europene.

"Acum două luni au fost omorâți cangurii și acum avem acest cerb bolnav. Am trimis ieri veterinarul nostru și azi este și un cabinet de medicină veterinar extern care a venit. Starea lui nu este bună”, a spus Fritz, care se teme că acest animal nu va supraviețui.

El a afirmat că, în aceste condiții, a luat decizia de a închide grădina zoologică, pentru această măsură fiind necesar și acceptul Consiliului Local Timișoara.

"(...) E foarte clar că situația la zoo nu mai poate să rămână așa cum este. Am luat decizia să închidem Grădina zoo până când avem un concept de dezvoltare foarte clar. Până când facem investiții majore și putem redeschide ca grădină zoologică educativă în care biodiversitatea este importantă. O grădină zoologică modernă în care animalele și bunăstarea lor este pe primul loc”, a mai spus Fritz, citat de tion.ro.

În ceea ce privește animalele, unele vor rămâne în grija angajaților, iar altele vor fi relocate în alte grădini zoologice din România și din Europa.