Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat acuzat că și-a omorât copilul de 8 ani, după ce l-ar fi înjunghiat cu un cuțit. Procurorii cer, în rechizitoriu, închisoarea pe viață, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, bărbatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie în modalitatea omorului calificat.

Procurorii susțin că în sarcina inculpatului s-a reţinut că în noaptea de 25 iulie 2020, după o prealabilă activitate de premeditare, și-a înjunghiat fiul de 8 ani cu un cuțit, provocându-i decesul.

Bărbatul a fost prins după trei zile în zona localității Filea de Jos, comuna Ciurila.

Acesta și-a recunoscut faptele, iar procurorii cer închisoare pe viață.

„Urmărirea penală s-a desfăşurat faţă de inculpatul arestat preventiv începând cu data de 29.07.2020, acesta recunoscând procurorilor săvârşirea faptei. În cursul urmăririi penale s-a stabilit că după comiterea crimei faţă de fiul său, inculpatul a încercat să îşi suprime viaţa. În cuprinsul rechizitoriului, procurorii au propus pedeapsa detenţiunii pe viaţă”, se arată în comunicat.

Băiețelul de 8 ani din Cluj-Napoca fusese dat dispărut de acasă în 25 iulie și era căutat de Poliție. Acesta a fost găsit mort, într-un sat din zona orașului Turda. Surse judiciare au declarat atunci pentru MEDIAFAX că băiețelul a fost înjunghiat și se afla în mașina tatălui său cu care plecase acasă.