​​VIDEO Klaus Iohannis: Vaccinurile, odată aprobate, sunt sigure, eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt pandemiei

de R.M.     HotNews.ro
Luni, 23 noiembrie 2020, 16:54 Actualitate | Esenţial


Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii, a afirmat luni președintele Klaus Iohannis, după o ședință la Palatul Cotroceni cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne și care a avut ca subiect central campania de vaccinare anti-coronavirus.

„Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală” iar „acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții”, a spus șeful statului.

În ceea ce privește strategia de vaccinare anti-COVID în România, aceasta va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării într-o ședință care va fi convocată „în perioada imediat următoare”.
 • Vaccinarea propriu-zisă se va face „etapizat” începând cu „grupurile prioritare” din care fac parte:
 • tot personalul din domeniul sănătății
 • personalul din centre rezidențiale și medico-sociale
 • populația cu risc ridicat de evoluție severă
 • personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.La întâlnirea de la Cotroceni, care a început la ora 14.00, au participat, alături de șeful statului, Nicolae Ciucă, Marcel Vela, și Nelu Tătaru.

HotNews.ro a transmis VIDEO și LIVETEXT cele mai importante declarații ale președintelui Iohannis:

 • Pandemia de COVID-19 ne-a modificat tuturor radical viețile, a afectat global starea de sănătate a oamenilor și capacitatea de funcționare a economiilor. Limitarea efectelor acestei pandemii este o prioritate zero pentru toate guvernele lumii, iar cercetătorii încearcă să ne ofere cât mai repede soluția pentru ieșirea din această criză. Vaccinul anti-COVID a devenit la ora actuală speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală.
 • La începutul pandemiei a existat foarte multă incertitudine, au fost foarte multe necunoscute, care au transformat lupta cu virusul SARS-COV-2 într-o veritabilă cursă pe care am dus-o împotriva unui adversar redutabil.
 • Însă acum, când vaccinurile s-au transformat într-o certitudine, începem să întrezărim, cu optimism, ieșirea din această criză medicală de proporții.
 • Până atunci, oricât de greu ne-ar fi, trebuie să avem răbdare, să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluția pandemiei la noi în țară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare.
 • La momentul în care vaccinurile vor ieși din producție, va trebui să ne asigurăm că suntem pregătiți să le putem distribui tuturor, în mod echitabil. De aceea, am convocat astăzi o întâlnire cu ministrul Sănătății, ministrul Apărării și ministrul Afacerilor Interne pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare anti-COVID.
 • De eficiența acestei campanii depinde în mare măsură stoparea pandemiei și, implicit, protejarea vieții românilor.
 • Avem de-a face cu o adevărată problemă de securitate națională, pe care o abordăm cu maximă responsabilitate, pentru a garanta siguranța cetățeanului.
 • Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și, la ora actuală, avem o Strategie de vaccinare anti-COVID, care va fi aprobată în zilele următoare, și avem organizată o structură clară, Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-COV-2.
 • De asemenea, au fost stabilite toate mecanismele de aprovizionare, stocare și implicare a resurselor umane de la diferite niveluri, precum și planul de acțiune, cu etape clare.
 • Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe care o voi convoca în perioada imediat următoare.
 • Vreau să subliniez că cele trei ministere – Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Afacerilor Interne - au colaborat foarte bine pentru stabilirea responsabilităților și a căilor de acțiune, pentru pregătirea corespunzătoare a procedurilor şi asigurarea disponibilității personalului medical pentru derularea procesului de vaccinare în condiții de maximă siguranță.
 • Am discutat și despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile pentru categoriile țintă, ceea ce implică un efort logistic și de transport în condiții sigure, adaptate caracteristicilor noului vaccin.
 • Conform strategiei, din grupurile prioritare pentru vaccinare împotriva SARS-CoV2 fac parte: personalul din domeniul sănătății, tot personalul din domeniul sănătății, ca și cel din centre rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecției și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.
 • Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.
 • Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație.
 • Strategia de distribuție va ține cont de condițiile specifice de stocare și transport necesare pentru fiecare vaccin în parte, Ministerul Apărării fiind cel care va asigura gestionarea depozitului central, precum și a celor 6 depozite regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare locale fixe și mobile.
 • Comunicarea clară și transparentă cu cetățenii, și în special cu grupurile țintă, este esențială, la fel ca și combaterea dezinformării și a diseminării informațiilor false.
 • Toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special, dedicat campaniei. Comitetul național de coordonare a avut deja discuții atât cu organizațiile profesionale, cât și cu asociațiile de pacienți și își propune în continuare să deruleze o serie de întâlniri cu corpul medical, dar și cu reprezentanții mass-media.
 • Este foarte important de știut că vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8850 vizualizari

 • -9 (65 voturi)    
  Presimt (Luni, 23 noiembrie 2020, 16:58)

  vlad.pe [utilizator]

  Presimt ca va da vina pe PeSeDe, va vorbi despre vaccine si despre alegerile de peste 2 saptamani cand trebuie sa votam PeNeLe pentru ca a gestionat excelent Pandemia, deja se vede luminita tunelului si nu este timpul sa cautam vinovati.
  • -8 (72 voturi)    
   Vaccinurile NU sunt sigure si NU ne vaccinam (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:37)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   a inceput deja propaganda pro vaccinuri dar ele au fost create in viteza si nu poate nimeni sa probaeze nici eficacitatea si nici siguranta lor

   tineti minte cum scrie pe reclamele de la tv la ...paracetamol? Daca apar reactii adverse adresati-va medicului!

   iar asta e pt ceva testat zeci de ani. pt vaccinul asta testat 3 luni pe cateva MII de oameni nu exista nici o garantie de siguranta

   Sa se vaccineze Arafat cu Johannis primii si dupa 6 luni - 1 an daca totul e ok poate ne mai gandim
   • -5 (39 voturi)    
    Vaccinurile Covid-19 sunt în etapa de Cobai! (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:42)

    Argon [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Cele mai avansate vaccinuri anti Covid-19 sunt în stadiul de teste pe cobai umani. Rezultatele pozitive obținute de firme reprezinta simple pretenții ale acestora, neverificate independent.

    Nici un organism international sau național nu va aproba vreunul în următoarele 24 luni, decât cu mențiunea "test pentru voluntari care își asuma riscurile de rigoare".

    Citat:
    "Vaccinurile, odată aprobate de organismele internaționale de profil, sunt sigure, sunt eficiente și reprezintă singura soluție viabilă de a pune capăt acestei pandemii, a afirmat luni președintele Klaus Iohannis"
   • -6 (38 voturi)    
    Nu e propaganda, guvernantii ne vor.. binele! (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:20)

    marc.andre [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Vaccinul acesta foloseste tehnologia mRNA care odata injectat in corp, incepe sa-si inoculeze secventele genetice in celulele umane. In felul asta, spun specialistii, celulele umane vor incepe sa produca celebrele proteine virale. E ca si cum virusul ar fi acolo, pentru ca aceste proteine virale declanseaza apararea sistemului imunitar, care se poate observa imediat dupa simptome: stranut, temperatura, oboseala, etc.
    Retineti: celulele umane vor produce aceasta proteina virala.
    Dar, intreb eu si altii, ce se petrece atunci cand, dupa un timp mai indelungat (sa zicem, un an sau 3 ani), procesul acesta se extinde extrem de mult astfel incat foarte multe celule umane produc proteina respectiva? Va spun eu: apar celebrele simptome ale bolilor auto-imune. Cautati pe google sa vedeti ce inseamna o boala auto-imuna. Se trateaza foarte greu, pentru ca trebuie ca medicul sa gaseasca sursa care a declansat acea boala auto-imuna.
    In acest caz, este evident ca sursa bolii sunt exact celulele umane infectate prin tehnologia mRNA si care produc proteina virala. Cum mai poate medicul sa gaseasca un tratament pentru e limina sursa? Eviden, nu mai poate. Boala este PE VIATA. Si este INCURABILA.

    Cam asta e cu vaccinurile-minune.

    Acum, ca stiti, spor la vaccinat!
    • +4 (26 voturi)    
     Ce bine! (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:22)

     dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

     Ca m-ai luminat! Altfel ma vaccinam ca proast si ma intrebam de unde a aparut a treia boala auto-imuna! Ma bucur insa ca romanul, dupa ce s-a specializat pe rand in fotbal, constructii, tenis, a ajuns acum si la genetica si imunologie. Doamne fereste de o pandemie de boli venerice! Salut-o pe Monica Pop, si aia le stie le toate!
    • +3 (13 voturi)    
     lucrezi (Luni, 23 noiembrie 2020, 22:00)

     Loyola [utilizator] i-a raspuns lui marc.andre

     la Kasperski sau Bitdefender?
   • +8 (20 voturi)    
    clar, pai ce, dacu' liber nu se la sa pacalit (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:54)

    bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Ce daca niste insitutii formate din specialisti autorizeaza vaccinul? Dacu' liber de la coada vacii stie el mai bine ce si cum, nu se lasa pacalit de oculta mondiala si de chipurile lui bilgeits.

    Oricum daca nu esti parte din sistemul medical, lucrator esential sau categorie vulnerabila nu vei fi printre primii vaccinati, asha poti sta linistit o perioada...
    • -8 (22 voturi)    
     Vaccineaza-te tu, de 100 de ori. Treaba (Marţi, 24 noiembrie 2020, 0:06)

     Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

     eu vb pt mine si familia mea, noi NU ne vaccinam

     indiferent cate companii care vand vaccin se vor lauda ca au cele mai bune vaccinuri de vanzare
     • +4 (14 voturi)    
      hehe (Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:30)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Sigur canu va vaccinati pt ca voi in rusia primiti vaccinul novicioc V. Nimeni nu ar fi nebun sa se vaccineze cu asa ceva. Sanatate familiei si sa aveti o iarna usoara, fara geruri de -45.
     • 0 (2 voturi)    
      oricum nu va fi pentru toata lumea (Marţi, 24 noiembrie 2020, 18:30)

      bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

      Asha ca daca nu vrei, n-ai decat sa nu te vaccinezi. Doar ca s-ar putea ca incet, incet, sa nu mai ai acces la diverse servicii fara vaccin. De exemplu: https://www.bbc.co.uk/news/world-australia-55048438
      Si in mod sigur vor urma multe altele.
   • +9 (19 voturi)    
    alegeri (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:06)

    Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Practic la final (ca sa nu spun "at the end of the day") tu trebuie sa alegi intre doua riscuri:
    1. Riscul de a te infecta cu COVID si tot ceea ce poate sa decurga din aceasta infectare
    2. Riscul de a avea un efect advers in urma vaccinului

    Sunt doua riscuri reale pe care si eu inca le mai evaluez deoarece nu am nicio problema de sanatate si in ultimii 7 ani am avut o singura gripa cu febra de vreo 3 zile, coincidenta sau nu, a fost in Ianuarie 2020 cand COVID era "doar in China" si cica nu ajunsese si in Europa...
   • +5 (27 voturi)    
    Pt Griphus (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:42)

    VR007 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Degeaba! Peste 6 luni vei descoperi tu altceva care să-ți ascundă târșa! E incredibil cum a reușit virusul ăsta să scoată la suprafață caracterele cele mai ascunse! În fond toți negaționiștii sunt niște ignoranți care nu pot nici pronunța măcar numele diverselor componente și mecanisme vaccinale! Dar tot dăștepți se cred! După cum merge treaba veți îmbătrâni cu măștile mecle copii!
    • -3 (11 voturi)    
     VR007 (Luni, 23 noiembrie 2020, 23:35)

     2016 [utilizator] i-a raspuns lui VR007

     Interesant comentariu. Daca faci comentarii pertinente, asa par, ne spui te rugam ce specializare ai? Multumiri anticipate.
   • +9 (27 voturi)    
    pe bune daca va inteleg (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:55)

    festina [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    v-am mai raspuns si la alta postare.
    Nu vreti sa va vaccinati, foarte bine, nu va obliga nimeni!
    Dar sa-i incurajati pe altii sa nu o faca mi se pare o prostie. Lasa-i domne pe oameni sa se informeze, sa decida in cunostinta de cauza. Sunteti cumva epidemiolog/infectionist care a participat la teste de sunteti asa catagoric in privinta vaccinului ? "NU sunt sigure, NU ne vaccinam". De unde stiti asta?
    In plus, daca ati gandi putin, ati ajunge la concluzia ca fiecare om care se vaccineaza (in afara de Dvs) contribuie cate putin la imunitatea de turma care va permite DVS sa va recapatati viata normala! Convingandu-i pe altii sa nu se vaccineze va faceti rau inclusiv Dvs. Zau asa...
   • -4 (16 voturi)    
    Bine punctat (Luni, 23 noiembrie 2020, 23:29)

    2016 [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Completare: asa cum piramidonul a fost scos de piata romana de circa 30 de ani, fiind dovedit cancerigen, paracetamolul va avea aceeasi soarta: deja este pe lista FDA ca posibil cancerigen si va fi si el scos intr-un viitor apropiat.
   • +6 (14 voturi)    
    Numai proștii cred că vaccinul nu rezolvă. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 8:38)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Boala provocată de viruși nu poate fi tratată cu antibiotice ori alte medicamente,iar în cazul COVID 19,un virus cu acțiune multiplă imprevizibilă,nu există și nu va fi un tratament standard cum este la gripă, de exemplu.Este să ascultăm de medici,cu toate că și ei dovedesc că nu toți au cunoștințe temeinice susținând teoriile conspiraționiste.Mă întreb de ce acești medici au făcut facultatea de medicină,ce au învățat,că se comportă mai rău decât unii oameni cu un intelect scăzut.Fac gălăgie că nu-i bun vaccinul,cu toate că nu te obligă nimeni să te vaccinezi.Vrei să mori de COVID 19,mori,este plăcerea ta,dar să nu pretinzi niște tratamente care nu există și nici nu vor exista.Aceiași indivizi dacă le spui că nu vor fi vaccinați,fac gălăgie că vor vaccin,arătând starea labilă a lor,cu pretenții de atoateștiutori.
  • +3 (15 voturi)    
   Daca voiai sa te lansezi in cariera de ghicitoare (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:50)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   Eu zic sa te lasi de meserie, ca mori de foame =))))
 • -5 (83 voturi)    
  gargara (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:06)

  Gabr [utilizator]

  sunt si eu curios cine o sa se vaccineze cu vaccinul minune aparut peste noapte... Daca raporteaza tot grupul de intoxicare strategica sigur o sa anunte ca zilnic se fac mii, sute de mii de vaccinuri:)))
  • +11 (69 voturi)    
   Curiosule (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:23)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

   Vaccinurile nu au apărut peste noapte, au muncit foarte multi specialiști la ele multe luni.
   Se vor vaccina toti oamenii cu cap, care gândesc cât de cât și nu aberează conspirații.
   • -9 (51 voturi)    
    la ce au muncit (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:58)

    TrickyWicky [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    Sa anihileze ceva care nu exista?
    Sistemul imunitar si a dovedit puterea.rata vindecarilor este de 99.7%
    • +9 (33 voturi)    
     Măi omule (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:14)

     _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

     Faptul că 99.7% trec prin boală fără să moară nu înseamnă un succes, mulți rămân cu sechele și habar n’avem cum vor evolua astea în câțiva ani.
     Las’o p’asta cu 99.7% că nu e ce crezi tu.
     • -8 (20 voturi)    
      logica ta e hilara (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:17)

      sentenced [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

      Nu stii cum vor evolua sechelele pe termen lung, dar stii ca vaccinul nu va avea niciun efect pe termen lung.
      In general, in testare exista cateva principii menite sa asigure stakeholderii ca testarea poate sa arate prezenta defectelor, dar nu poate arata absenta acestora. Pe intelesul tuturor: testarea ne poate arata ca acest vaccin are efecte adverse cunoscute, dar nu ne poate arata ca nu are efecte adverse ascunse, ce se pot manifesta la ani dupa utilizare.
      • +6 (14 voturi)    
       aici (Luni, 23 noiembrie 2020, 22:08)

       Loyola [utilizator] i-a raspuns lui sentenced

       “Moartea unui om e o tragedie, moartea a milioane de oameni reprezinta doar o statistică'' (răspunsul lui Stalin dat lui W. Churchill în 1945 la Conferința de la Ialta)
       Presupun ca in urma administrarii vaccinului vor fi si accidente, tragedii. Dar milioanele celelalte vor fi salvate si nu vor deveni statistici. Probabil cu pretul mortii unor ghinionisti. Asa a fost intotdeauna.
    • +4 (18 voturi)    
     Tricky-Wacky, (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:20)

     John M. [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

     How about those thousands who die in the world every day?! Or they are just "statistics"?!
    • +5 (15 voturi)    
     nush cum ai dedus tu cifra aia de 99.7% (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:00)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

     dar chiar si asha, 0.3% din populatia romaniei inseamna 60.000 de morti. Din care jumate poate ar scapa daca toti berbecii care cred doar in pseudo-stiinta descoperita de ei pe net sau auzita de pe la tot felul de pseudo-vedete.
   • -6 (30 voturi)    
    aha (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:59)

    Gabr [utilizator] i-a raspuns lui _Un stelist_

    specialisti de genul Cer..., Raf...,Ara... si multi altii :))))
  • -5 (65 voturi)    
   Vaccinul va fi obligatoriu din vara lui 2021 (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:42)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

   urmeaza vreo 3-4 luni de propaganda pro vaccin. dar vai cat de sigur este si cat e de bun.

   are gust de ciocolata, e gratuit, toate vedetele il fac....e minunat mmmmm ce bun e. luati si voi!!!
   • -9 (37 voturi)    
    tot nu il fac (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:00)

    Gabr [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    nu am purtat eu carpa aia niciun minut pe fata dar acum cu vaccinul minune niciodata.
    • +7 (29 voturi)    
     Smecher (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:26)

     Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

     Sunt pline cimitirele de smecheri ca tine.
    • +8 (24 voturi)    
     Bravo! (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:43)

     dealucaragiale [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

     Cine stie cati ai imbolnavit, in inconstienta ta?! Ceea ce faci si, mai grav, recunosti intr-un spatiu public, se numeste ignorarea legii si incalcarea ei. Ti se rupe tie, tu le stii pe toate atat de bine... as vrea ceva ca in Germania de dupa al doilea razboi mondial: civilizatie cu FORTA. Da, ai citit bine. La noi nu merge cu legea, cu vorba buna si cu bunul-simt. Noi, de la aruncat mucuri pe jos, a traversa pe unde avem NOI treaba, a parca de asemenea, pana la a nu purta masca, ca, deh, e niste prosti aia care me zice noua ce sa facem, revin, noi altceva nu stim. Deci, da, vreau sa va forteze cineva, prin litera legii, deci sa va amendeze de sa va usture si-n ultima celula.
     • +3 (19 voturi)    
      :) (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:24)

      Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui dealucaragiale

      Boss, tu nu ai auzit ca toti e rai? Toti astia din toate guvernele lumii de pe planeta e rai. Au ei afaceri cu botnite, vor sa ne omoare, big pharma, 5G, extraterestri (a scuze asta era deceniul trecut cu extraterestri).
    • +5 (13 voturi)    
     se pare ca nu intelegi si basta (Marţi, 24 noiembrie 2020, 0:14)

     festina [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

     exista "decat" 2 optiuni (nu una, nu trei):
     1 vaccinul e acceptat de majoritatea si atunci se atinge imunitatea de turma si revenim la vietile noastre normale
     2 vaccinul nu e acceptat si vei fi obligat sa porti "carpa" inca cativa ani (scuza-mi cacofonia) si cu 2-3 carantinari pe an ca bonus cand se-mpute rau treaba.
     Ca tu vrei sa te fofilezi si nu accepti niciuna dintre variante... ce sa zic... nu vezi dincolo de nas.
     Ca varianta ca virusul dispare, ca e o raceala banala... ala e vis umed
     • +3 (9 voturi)    
      asta e o (Marţi, 24 noiembrie 2020, 1:45)

      hdd [utilizator] i-a raspuns lui festina

      iluzie
      că după ce apare vaccinul și ne vaccinăm toți, toate lucrurile vor reveni brusc la starea din Ian 2020.

      Nimic nu va mai fi cum a fost.

      Spaima de încă o pandemie va rămâne memoria acestei generații iar restricțiile se vor propaga mult după ce cazurile nu vor mai avea o natură exponențială.

      Așa cum am văzut că s-a întâmplat în urma 9/11 cu măsurile anti-terorism, civilizația occidentală înțelege doar să acumuleze restricții, nu sit să renunțe la ele. Exemplu restricțiile de zbor cu lichidele etc. S-a demonstrat că un explozibil se poate ascunde nedetectabil într-un ipad și, lipid de geam înainte de explozie, acesta poate prăbuși avionul.
      Au trecut 8 ani de la această veste și totuși niciun avion nu a fost prăbușit așa.

      Amenințarea teroristă pe avioane există, dar tevatura cu lichidele nu se justifică. Totuși, e menținută.

      La fel se va întâmpla cu măștile.

      Pe timpul vieții noastre, NU SE VA MAI ZBURA FĂRĂ MASCĂ.

      Măștile de protecție sunt, statistic vorbind un obstacol serios în răspândirea virușilor airborne, de tipul coronavirus.

      Oricât le urăsc eu și le urâm toți, vor deveni o parte integrală din viața noastră, de acum încolo.

      Indiferent de campania de vaccinare și de succesul acesteia.
   • -7 (17 voturi)    
    mda (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:07)

    Gabr [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    iti dau scris ca eu asa ceva nu fac nici amendat zilnic. Oricum merg cu ele in instanta in secunda doi. In 9 luni de circ nu am patit nimic si nu am purtat deloc carpa aia.
    • +3 (9 voturi)    
     Nu cred-că vei câștiga în instanță. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 8:52)

     asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

     Până la urmă se va legifera ca acei care nu se vaccinează și rezultă din testare că sunt un pericol pentru comunitate să fie izolați față de comunitate.Nu te bate,nu te omoară nimeni,dar nici d-ta nu ai voie să ucizi.Tu vei trăi în lumea ta mică ,separat de comunitate,iar comunitatea va avea viața ei.
     • +1 (3 voturi)    
      Pe cine mai ucizi? (Marţi, 24 noiembrie 2020, 12:47)

      Atoatestiutorul [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

      Pe cine mai ucizi daca toata lumea este vaccinata? Rebelii sunt tot un pericol?
  • +3 (41 voturi)    
   stai linistit (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:44)

   rmos [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

   vaccinul nu e facut "peste noapte". de fapt nicio varianta din cele care sunt aproape de linia de sosire nu sunt facute asa repede cum crezi. de exemplu, tipul de vaccin pe baza de mRNA este dezvoltat pe platforme folosite in terapia cancerului. cand a aparut covid, existau deja platforme testate si knowledge pentru acest tip de vaccin. doar a fost schimbata secventa de nucleotide + alte ajustari necesare. astfel, etapele preliminare, care dureaza foarte mult erau deja parcurse. evident, ar fi fost de preferat o etapa de grad 3 ceva mai lunga, minim un an, asta e intr-adevar un aspect ingrijorator.
   dar perspectiva anotimpului rece a facut sa se treaca poate prea usor peste faza 3. eficienta si siguranta raportata pentru oricare din tipurile de vaccin sufera din cauza samplingului limitat.
   o sa vedem prin vara-toamna cum stam, dar sunt sanse mari sa avem vaccin cat de cat sigur si relativ eficient
   • +8 (28 voturi)    
    vorbesti unui sat (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:30)

    unics33 [utilizator] i-a raspuns lui rmos

    pupator de moashte, numit Romnika. La ce nivel de subcultura si school drop out are la ora actuala Ro, a pretinde la cineva sa priceapa date stiintifice certificate, e la fel cum a pretinde ca lingurita de argint Nu te ocrotesteee de ceeel raaaau!
    • +5 (17 voturi)    
     Pt unics 33 (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:45)

     VR007 [utilizator] i-a raspuns lui unics33

     Nu fi mâhnit, "te-or întrece nătărăii chiar de-ai fi cu stea în frunte"! Așa că fă-te că nu există! Oricum vom primi ploaie de minusuri! Semn că ne urăsc zdravăn! :))))))
   • +4 (10 voturi)    
    eficienta (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:26)

    Calin123 [utilizator] i-a raspuns lui rmos

    Din punctul meu de vedere faptul ca nu ar fi eficient nu este o problema majora. In cel mai nefericit caz esti asa cum erai si inainte de vaccin - vulnerabil.
    • -1 (1 vot)    
     eficienta (Marţi, 24 noiembrie 2020, 15:13)

     gillda_47 [utilizator] i-a raspuns lui Calin123

     S-o crezi tu, vorba aceea "mortul de la groapa nu se mai intoarce" si poti sa-l chemi pe cercel sa-ti cante o "manea" la capatai!!! Dezinfecteaza-te cu alcool medicinal, eventual "da-l si pe gat" si taci, ca vorbesti prostii!!
  • +2 (6 voturi)    
   Somnorosule ! (Marţi, 24 noiembrie 2020, 8:45)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Gabr

   Acum te-ai trezit și ai aflat că circulă unul numit COVID 19?Peste noapte,se laudă Putin și China că au vaccin,vaccin care nu are documentația pentru aprobare,dar este oferit altora.Chiar,de ce nu-l folosești pe ăla?Nu ai încredere în ei?
 • -9 (43 voturi)    
  De toata increderea (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:22)

  Mihail. [utilizator]

  Vaccinuri sigure si eficiente, pentru o "simpla raceala".
  • +8 (20 voturi)    
   o simpla raceala (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:26)

   unics33 [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   permanenta e starea creierului tau
 • -7 (41 voturi)    
  Producatorul a zis 90% eficienta (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:27)

  gigiduru_ [utilizator]

  Dar n-a zis nimic de restul 10%. Aia ce fac? Hepatita sau doar se imolnavesc de deces?
  • +8 (22 voturi)    
   DEX (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:27)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

   Acolo gasesti ce inseamna eficienta.
  • +6 (14 voturi)    
   hepatita?!? =)))) (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:08)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

   Hepatita faci de la beutura gre gigidure, nu de la vaccin. Daca tot vrei sa mergi pe teoria conspiratiei zi macar de boli autoimune. Tot aberatie, da' macar cu o mica aroma de adevar.

   Asha de la vaccin ajugi la probleme cu ficatul doar daca dupa aia bei un kil de sacarica de suparare.
   • +6 (6 voturi)    
    sper ca te descurci cu engleza (Luni, 23 noiembrie 2020, 21:40)

    gigiduru_ [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK234464/

    Probabil ca tu crezi ca testarea vaccinurilor e degeaba, ca oricum nu sunt side-effects. Au murit multi oameni de Hepatita C pana sa se decopere virustul.
    • 0 (0 voturi)    
     pai hai sa citim pana la capat (Marţi, 24 noiembrie 2020, 18:40)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui gigiduru_

     "This outbreak was first noted in March 1942, prompting an intensive investigation soon after its recognition of the surrounding circumstances. A careful questionnaire survey led to the conclusion that the epidemic appeared attributable to the receipt of presumed hepatitis-contaminated yellow fever vaccine to the receipt of presumed hepatitis-contaminated"

     Deci s-a facut un studiu pe cei imbolnaviti cu hepatita C si datele au sugerat ca boala ar fi putut fi luata de la vaccin contaminat cu hepatita C. Deci nu vaccinul contra febrei galbene ar fi putut if cauza, ci faptul ca el era contaminat. Ca sa ne intelegem.

     Iar asta se intampla in 1942, in plin razboi mondial.

     Chiar crezi ca intre timp tehnologia nu a evoluat suficient ca sa se asigure ca vaccinurile nu mai sunt contaminate cu alte virusuri?!? Serios acu, daca ti-e frica de asta, ar insemna sa refuzi orice vaccin.
   • +1 (7 voturi)    
    A vrut să spună prostie. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 8:55)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Nu știe că vaccinul nu prostește,ba din contra ,și,poate de aia fuge de vaccin.Omul vrea să rămână așa cum este.
 • -10 (34 voturi)    
  curios, (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:28)

  lnicolae1587873340950 [utilizator]

  as vrea si eu raspunsuri la:
  1) Cum de un virus pe care 99.74% (vezi WHO) il trec cu brio ar face vacccin ?
  2) Vreau un linkk pentru virus. (desi eu nu cunosc ca virusul sa fi fost izolat si purificat). As cistiga 2 milioane de dolari (pentru mine ca vreau sa-i donezi pentru copii)
  3) Hcq, Ivercmectin rezolva virusul cu brio (Vezi WHO)
  4) Masca e degeaba (vezi WHO)
 • -4 (44 voturi)    
  Daca are așa mare încredere în vaccin (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:34)

  galeo [utilizator]

  Sa se vaccineze el primul, in direct.
  • -6 (30 voturi)    
   mai mult (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:37)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Să se vaccineze cu un vaccin extras aleatoriu dintr-un lot destinat României sau altei țări din lumea a treia.
 • -3 (51 voturi)    
  domnul presedinte (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:41)

  maiorulmura [utilizator]

  sa dea un exemplu si sa fie primul vaccinat al tarii
  • -4 (10 voturi)    
   Exact (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:15)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui maiorulmura

   Asta va da încredere cetatenilor
  • -5 (13 voturi)    
   mai intai parlamentariii (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:33)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui maiorulmura

   .
 • -8 (28 voturi)    
  Iohannis (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:44)

  Ibit [utilizator]

  In " superinteligenta " sa pune carul inaintea boilor , cand , dupa ce a afirmat ca in guvernul SAU este unul care nu a rumegat bine , adica Ttaru Nelu , ca vacar al guvernului ar fi trebuit sa stie ca trebuiau pusi boii inaintea carului .
  Cu alte cuvinte , in loc ca guvernul sa ia masuri de tratare a cauzei , adica cresterea accelarata a capacitarii de testare a populatiei inclusiv testarea in masa a populatiei cu teste antigen , depistarea celor infectati si a focarelor si izolarea lor , pentru diminuarea incidentei pandemiei , guvernul SAU se pregateste intens pentru tratarea efectelor pandemiei .
  Cu alte cuvinte , parafrazand un clasic in viata , guvernantii in loc sa fie PREECAUUTI sunt PROOSTI .
  Din pacate plata prostiei lor o vom suporta noi , populatia Romaniei .
  • -6 (12 voturi)    
   răbdare și tiutiun (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:35)

   di livio [utilizator] i-a raspuns lui Ibit

   să vezi din 7 decembrie, 50.000 de teste și 20.000 asimptomatici pe zi...amu îi țin cașchetarii gecesei în frîu pe covrigi, după alegeri îi sloboade, așe fuse și la alegerile locale...vezi statistici covrigi înainte de locale și după...numa bine de crăciun lockdown, declărății, amenzi, taburili pă uliță, imnu lu Vela la megafoane, disctracție la max
  • +1 (15 voturi)    
   .... m-ai convins ..... (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:39)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui Ibit

   Maine mergi la Cotroceni si-i spui lui Iohannis sa-ti lase locul - esti ultracompetent si nu mai avem nevoie de altceva, numai de guvernul TAU - PSD oare ?
 • -5 (35 voturi)    
  si e clar ca daca nu va fi sigur (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:45)

  alfa1 [utilizator]

  psd e de vina
  • +3 (33 voturi)    
   hehe (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:58)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui alfa1

   Ati reusit sa furati si siguranta vaccinului!
   Molodet psd, bravo novicioc V!
 • -6 (48 voturi)    
  Pandemie sau nu (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:56)

  TrickyWicky [utilizator]

  Cine a decis ca aceasta boala cu rata de vindecare de 99.7% sa fie incadradata la pandemie?
  Si atunci de ce cumperi ceva ce nu ai nevoie? Nu se numeste FURT din banul public?
  • +7 (25 voturi)    
   Cine? (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:30)

   Orpheus [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Cei peste 1 milion de morti datorati virusului. Cantitate neglijabila pentru un expert in statistica asa cum esti tu!
   • -5 (7 voturi)    
    dacă tot știi să numeri (Marţi, 24 noiembrie 2020, 1:54)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

    numără morții.

    NU MORȚII DE COVID.

    TOȚI MORȚII.

    Europa a mai suferit pandemii. Extrem de grave. De necontestat.

    Acum, tot ce îți cer, e să numeri toți morții. Din 2017, 2018, 2019, 2020.

    Cu privire la cauzele morții, nu ne mai certăm, că e fără sfârșit. Dar câți oameni au întrat în pământ, aia e ceva extrem de clar.

    Și de la comparația acestor ani, din care 2020 se presupune că a fost cea mai gravă pandemie din ultima sută de ani - tragi tu singur concluziile.

    Repet: numărați morții și gândiți cu capul vostru.
   • -2 (6 voturi)    
    back to school (Marţi, 24 noiembrie 2020, 5:08)

    lnicolae1587873340950 [utilizator] i-a raspuns lui Orpheus

    tu intelegi cuvintul "PANDEMIE" ? sau doar discuti discutii
  • +3 (7 voturi)    
   nihilism (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:34)

   Kromat [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Sa inteleg ca nu este de acord cu vacinul ci cu alternativele care sunt doar 2
   1 lasat virusul la liber
   2 carantina si alte restrictii economico-sociale.
  • +6 (20 voturi)    
   99.7% (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:12)

   _Un stelist_ [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Ia vezi câți din ăia vindecați au rămas cu sechele după Covid...
  • -1 (3 voturi)    
   Întreabă-l pe Rafila. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 8:59)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui TrickyWicky

   Rafila este reprezentantul României la OMS.Curios,dar d-l Rafila este în staful PSD,deci ,ai primit răspunsul,cine a hotărât !!!.
 • -6 (26 voturi)    
  asigurare in caz de chix se face? (Luni, 23 noiembrie 2020, 17:59)

  marx7 [utilizator]

  Sunt curios daca ma duc la o companie de asigurari, daca sunt dispusi sa ma asigure pentru eventuale complicatii, si daca n-ar costa milioane (de euro) asigurarea... ?
  Normal ar trebui sa ma asigure statul, ca doar e in interesul statului, nu? Dar am inteles ca nu se pune problema asa in nici un caz.
  Ba din contra... ai murit, ce sa-i faci, norocul prostului!
  • +5 (7 voturi)    
   Simplu. (Marţi, 24 noiembrie 2020, 9:01)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui marx7

   PF Daniel se ocupă de asigurare.ÎPS Teodosie face campanie agresivă în acest sens.Dacă iei legătura cu ei ,vei avea asigurată veșnicia.
 • -9 (25 voturi)    
  Sunt perfect acoperiti (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:04)

  VOX. [utilizator]

  Daca oamenii vor muri din cauza vaccinului, vor spune ca au murit de covid (vedeti ce au patit, daca nu s-au vaccinat?).
 • +6 (28 voturi)    
  Eu astept momentul... (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:08)

  AdevaratulProfet [utilizator]

  Cand vor murii primii oameni de Covid_19 dupa ce va fi un vaccin disponibil...Isi va face vrenul dintre toti destepti de pe aici..MEA CULPA...???

  Se va simti vinovat moral ca desi are pricepere nula a contribuit la ridiculizarea muncii unor expertii si la eforturile a mii de oameni care au testat vaccinul ???

  Si nu asta va fi cea mai mare problema si anume faptul ca spre deosebire de acum, se va muri cand exista de fapt o solutie, una gratis si usor de adminitrat....
 • +6 (14 voturi)    
  pamintul e plin (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:17)

  Coco Whistle [utilizator]

  romania e o tara unde te vaccinezi ptr tbc dar nu e eradicat, asta inseamna prost program de vaccinare. o romanie in care specialistii si liderii sint doar focus pe capusarea resurselor in rest fiecare e propriul bagator de seama. fiecare poate lua o decizie dar atit timp cit traiesti intr-o comunitate trebuie sa respecti regulile altfel se cheama jungla. problema cum ne alegem liderii, cine ne conduc si sint satul sa vad cum incapacitatii mental stau si delireaza. cei care nu se vaccineaza dar sint purtatori de virus si pot cauza tragedii trebuiesc trasi la raspundere sau izolati in oltenia.
 • -9 (29 voturi)    
  Aprobate in regim de urgenta! (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:18)

  Parzivall [utilizator]

  Nu in cativa ani cum e normal! Bah Johan, vezi ca o sa si victime pe constiinta. Omg, you don’t care at all!!!
 • -9 (25 voturi)    
  nu l-am ascultat (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:45)

  mmmircea [utilizator]

  dar sigur a zis ca de vina pentru tot raul din lume e psd.
  • -8 (12 voturi)    
   30 de ani de PSDUDMRALDEPNLE asa e corect (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:30)

   hopsinoi [utilizator] i-a raspuns lui mmmircea

   .
 • +8 (18 voturi)    
  O parere pertinenta de la o persoana avizata (Luni, 23 noiembrie 2020, 18:53)

  stiuca [utilizator]

  https://astarastoae.wordpress.com/2020/11/23/vaccinarea-anti-covid-19-intre-optimism-si-reticenta/
  Cine are cap sa priceapa, cine nu "Da' muieți-s posmagii?"!
 • -13 (23 voturi)    
  99.7% (Luni, 23 noiembrie 2020, 19:42)

  HerrMess [utilizator]

  Pentru astia cu 99.7%: aia e taria alcoolului izopropilic.
  Plus, ne-mort nu-i chiar totuna cu vindecat. Mai sunt si sechele.

  PS: tot e bine ca sunt atatia cretini, o sa-mi pot face vaccin fara sa ma stresez ca se termina si fara sa stau la cozi.
 • +6 (26 voturi)    
  . (Luni, 23 noiembrie 2020, 20:05)

  zigzag [utilizator]

  Nu incercat sa mai convingeti analfabetii stiintific acum, cand numarul de doze e limitat. Stati asa sa ne vaccinam noi, astia care am avut mai mult de 5 la biologie, cat timp se omoara antivaxxerii sa debiteze idiotenii citite pe FB-ul altor tampiti. Dup-aia le mai explicati, daca mai aveti chef ca, daca vor sa iasa din case sau sa-si trimita puradeii la scoala, e cazul sa se intepe. Daca nu, vorba unui clasic in viata, ghinion.
 • -4 (26 voturi)    
  Specialistul nr. 1 (Luni, 23 noiembrie 2020, 21:41)

  Irina25 [utilizator]

  In martie ne spunea sa stam linistiti, ca e vorba doar de o simpla raceala. N-a avut dreptate. Acum ne spune ca vaccinurile sunt sigure si eficiente. Exista posibilitatea sa nu aiba dreptate nici de data asta?
  • -8 (16 voturi)    
   exista, (Marţi, 24 noiembrie 2020, 5:13)

   lnicolae1587873340950 [utilizator] i-a raspuns lui Irina25

   si varianta sa citeasca o foaie, asa cum fac mai toti
 • +1 (1 vot)    
  rezultatele masurilor (Marţi, 24 noiembrie 2020, 12:49)

  atc [utilizator]

  Citez: "...să respectăm cu responsabilitate măsurile de prevenție aflate în vigoare, care încep să dea rezultate, pentru că evoluția pandemiei la noi în țară rămâne în continuare una deosebit de îngrijorătoare."
  Cu alte cuvinte, cu cat rezultatele masurilor sunt mai bune, cu atat ne e mai rau?! Caci asta ne silabiseste Prompterul Romaniei.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by