Containerele cu saloane amenajate pentru pacienţii cu COVID-19, în valoare de 6 milioane de lei, sunt în vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Alba Iulia, unde există un dosar penal şi care a solicitat documente de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, a declarat luni, pentru Agerpres, directorul militar al spitalului sibian, lt. col. Constantin-Marinel Vlase.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Având în vedere că pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Alba Iulia, există înregistrat un dosar penal cu privire la săvârşirea unor infracţiuni prevăzute de Legea 78/2000, prin Ordonanţa procurorului din cadrul DNA s-a dispus în data de 25.08.2020, predarea în fotocopie a documentelor referitoare la procedura privind atribuirea contractului de lucrări 'Amplasare provizorie şi reversibilă - construcţii modulare spital' precum şi plăţile efectuate până în prezent. SCJU Sibiu a răspuns acestei solicitări în data de 3 septembrie predând documentele solicitate", a explicat directorul SCJU Sibiu.

Spitalul Județean Sibiu are conducere militară de săptămâna trecută, după ce medicul Liliana Coldea a demisionat din funcția de manager al unității medicale, la solicitarea vicepremierului Raluca Turcan. Coldea a acuzat presiuni politice: "Nu m-am lăsat influenţată de constrângerile venite pe mai multe canale şi nici nu am intrat în jocurile politice, pentru că mai presus de toate este sănătatea oamenilor".

Containerele pentru pacienții cu COVID-19 au fost amplasate în curtea celui mai mare spital din județul Sibiu la jumătatea lunii octombrie. Unitatea medicală afirma că investiția a fost de peste 6 milioane de lei, banii fiind dați de către Consiliul Județean.

"Lucrările la cel mai important obiectiv de investiţii al SCJU Sibiu din anul curent, anume 'Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital' au fost finalizate în proporţie de 100%. Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu, care continuă investiţiile pentru asigurarea celor mai bune condiţii în cadrul celei mai mari unităţi sanitare din judeţ. Lucrarea constă în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical, cu o suprafaţă de circa 750 de mp", anunţa în luna octombrie SCJU printr-un comunicat de presă.