Actriţa Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, duminică, în Cimitirul "Eternitatea" din Piatra-Neamţ.

Draga Olteanu MateiFoto: Agerpres

Dimineaţă, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost adus de la Cinematograful "Mon Amour" la Biserica "Sf. Ioan Domnesc" de lângă Turnul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt. Timp de două ore, oamenii au avut ocazia să îi aducă un ultim omagiu, să depună flori la catafalc şi să aprindă lumânări, scrie Agerpres.

La ora 12,00 a fost oficiată slujba de înmormântare, după care cortegiul funerar a plecat spre Cimitirul "Eternitatea". Timp de 10 minute, cortegiul s-a oprit în faţa Teatrului Tineretului, unde câteva sute de oameni au aplaudat în memoria îndrăgitei actriţe.

Draga Olteanu Matei a fost înmormântată cu onoruri militare, având în vedere că era decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Cavaler. Ea a fost înhumată alături de soţul ei, doctorul Ionel Matei, decedat în urmă cu 6 ani. Actrița se mutase în urmă cu 14 ani la Piatra-Neamţ, locul de naştere al soţului ei.

În vârstă de 87 ani, Draga Olteanu Matei a murit în cursul nopţii de marţi spre miercuri la secţia de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Gastroenterologie şi Hematologie a Spitalului "Sf. Spiridon" din Iaşi, unde fusese internată cu hemoragie digestivă.