​Starea medicului rănit în incendiul de la Piatra Neamţ la sfârşitul săptămânii trecute este staţionară, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Medicul Catalin DenciuFoto: Captura Facebook

"Starea medicului din Belgia este staţionară. Este echilibrat hemodinamic şi hidro-electrolitic, îi fac toaletele arsurilor în fiecare zi - dimineaţa şi seara, urmând ca săptămâna viitoare să se intervină şi chirurgical pentru anumite intervenţii de exciţie-grefare, cu posibilitatea detubării lui la sfârşitul săptămânii viitoare", a precizat ministrul Sănătăţii, citat de Agerpres.

El a spus că în decursul săptămânii viitoare va merge în Belgia şi soţia medicului.

Medicul Cătălin Denciu a fost transferat, în urmă cu o săptămână, cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles după ce a suferit arsuri grave în timp ce încerca să salveze pacienţii aflaţi în secţia cuprinsă de flăcări de la Spitalul din Piatra Neamţ.

În incendiu și-au pierdut viața 10 pacienți cu COVID care erau în stare gravă. Alți șase au fost transferați la spitalul mobil din Lețcani (Iași), iar patru dintre ei au murit în ultimele trei zile.

CITEȘTE ȘI:Cine este medicul rănit grav după ce a încercat să salveze pacienți din incendiul care a mistuit secția ATI a SJU Neamț