Un judecător federal a respins sâmbătă contestația echipei lui Trump privind rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, care viza anularea a 7 milioane de voturi din acest stat, relatează CNN și BBC News.Judecătorul a argumentat că această contestație este neîntemeiată, precizând că acuzațiile de fraudare sunt simple speculații și nu au niciun fel de bază legală.

Donald TrumpFoto: Brendan Smialowski / AFP / Profimedia

”Această Curte nu poate viola Constituția”, a scris judecătorul Matthew Brann de la Curtea Districtuală din Pennsylvania în motivarea deciziei, la câteva ore după ce dosarul a fost depus în instanță. Magistratul a respins ferm tentativa echipei lui Donald Trump de a anula voturile din acest stat, remarcând că democratul Joe Biden a câștigat scrutinul prezidențial. Rezultatele vor fi validate de oficialii statului în cursul zilei de luni.

În Pennsylvania, Biden are un avans de peste 81.000. Deși, din start, existau șanse minime ca echipa lui Trump să câștige un proces, președintele Donald Trump și juriștii săi, în frunte cu Rudy Giuliani, își puneau speranțele într-un verdict favorabil în Pennsylvania, în încercarea de a răsturna votul popular câștiga de Joe Biden.