Stratul de zăpadă în zona Rânca ajunsese, sâmbătă dimineaţa, la aproximativ 8 centimetri, iar drumarii au intervenit cu utilaje și cu material antiderapant. De altfel, intervenții pentru deszăpezire au avut loc și în toate județele din centrul țării. Unsprezece județe se află sub avertizare cod galben de ninsori până sâmbătă, la ora 14:00. De asemenea, meteorologii spun că vremea devine rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toată țara.

Utilaj deszapezireFoto: CNAIR

Potrivit reprezentanților Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, acțiuni de deszăpezire și împrăștiere de material antiderapant au avut loc pe DN 67C, între localitățile Novaci și Rânca.

"La Rânca ninge, stratul de zăpadă este de 5 - 8 centimetri în decor. Se acţionează permanent cu lamă şi material antiderapant", au transmis reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale Târgu Jiu.

Pentru această zonă, meteorologii au emis un cod galben de ninsori, iar autoritățile spun că șoferii sunt obligați să echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă și lanțuri, dacă doresc să tranziteze acest sector de drum.

Intervenții pentru deszăpezire au avut loc și în toate județele din centrul țării, iar drumarii au intervenit în special în zonele montane, unde s-a depus un strat consistent de zăpadă, conform DRDP Brașov.

"În acestă dimineață pe drumurile naționale și autostrăzi au intervenit 73 de utilaje dotate cu lamă și răspânditor de sare și s-au răspândit 222 de tone de material antiderapant. Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în zonele afectate, să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate", a transmis DRDP Brașov.

Unsprezece județe se află sub avertizare cod galben de ninsori de vineri seară, de la ora 20:00, și până sâmbătă, la ora 14:00. Este vorba despre județele Alba, Argeş, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Sălaj şi Vâlcea.

Potrivit ANM, în cea mai mare parte a Carpaților Occidentali și Meridionali va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (20/21 noiembrie) și în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul și sud-vestul Transilvaniei, precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.