Regina Elizabeth a II a a Regatului Unit al Marii Britanii și Prințul Philip sărbătoresc vineri 73 de ani de căsătorie, prilej pentru a publica o nouă fotografie în care apare alături de soț privind o felicitare făcută de strănepoți. Fotografia a fost făcută în Camera de Stejar din Castelul Windsor, unde cei doi își petrec perioada de carantină impusă în Anglia.

Regina Elizabeth și Printul PhilipFoto: The Royal Family

Cei doi stau pe o canapea și se uită la o felicitare făcută de Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, alături de alte felicitări și scrisori primite cu ocazia împlinirii celor 73 de ani de mariaj regal.

Ca un gest simbolic, Regina a ales să poarte o broșă, în formă de crizantemă, cu safire și diamante, aceeași pe care a purtat-o în luna de miere și la nunta de diamant din 2007.

Cu ocazia nunții de aur, Regina a adus un omagiu Ducelui de Edinburgh, într-un discurs susținut la Guildhall, în Londra. “Este genul de persoană care nu primește bine complimentele, dar a fost, pur și simplu, ceea ce mi-a dat putere și sursa mea de stabilitate în toți acești ani”, amintește The Guardian.

Cuplul regal a petrecut cea mai mare parte a timpul separat, începând cu 2017, când Prințul Philip, 99 de ani, s-a retras din viața publică. În timp ce Regina a stat la Palatul Buckingham, ducele s-a stabilit la proprietatea din Sandringham, Norfolk. Pandemia de coronavirus i-a adus din nou împreună, ei doi petrecându-și carantina la Castelul Windsor.