Guvernul american l-a executat, prin injecție letală, pe ucigașul și violatorul Orlando Hall, aceasta fiind a opta execuție a unui condamnat la moarte din timpul Administrației Trump, după ce pedeapsa capitală a fost reinstaurată la nivel federal, în timpul verii, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hall, 49 de ani, a fost declarat mort la ora 11.47 p.m EDT după ce oficialii Biroului Penitenciarelor i-au administrat o doză fatală de barbituric pentobarbital în camera de execuții a biroului în Terre Haute, Indiana, a precizat un purtător de cuvânt al instituției.

Hall a fost condamnat la moarte pentru rolul în răpirea, violarea și uciderea unei fete de 16 ani, în 1994. Fata era sora unor traficanți de droguri din Texas pe care Hall îi suspecta că au furat bani de la el.

Condamnatul, împreună cu alți trei bărbați, au răpit-o pe Lisa Rene din apartamentul ei din Texas și au dus-o la un motel din Arkansas, unde au legat-o, au violat-o și bătut-o cu lopata înainte de a o îngropa de vie.

Pedeapsa cu moartea a fost dusă la îndeplinire după ce Curtea Supremă a SUA a respins o petiție pentru amânarea execuției, schimbând astfel decizia unei instanțe inferioare care blocase execuția.

Reuters notează că Hall este al doilea bărbat afro-american care este executat în ultimele luni și a fost condamnat la moarte de către un juriu format numai din judecători albi.