Revenirea în ”V” a economiei României este o realitate, a declarat joi președintele Klaus Iohannis: ”este demonstrată de toate statisticile și este un lucru extrem de îmbucurător pentru noi”.

Iohannis la Ramnicu ValceaFoto: Captura Facebook

”Economia și-a revenit, dar noi nu vrem să strangulăm această economie, dimpotrivă, vrem să o încurajăm să crească mai mult și mai repede. Pentru aceste obiective au fost amânate anumite plăți la bugetul de stat și pe de altă parte au fost construite programe de sprijin pentru diferite sectoare”, a spus șeful statului după o întrebare privind revenirea economiei și deficitul de 9,1% propus de Finanțe.

”În condițiile revenirii economiei, noi totuși am permis firmelor să nu-și plătească acum repede toate dările, deci banii la buget nu s-au încasat”, a spus Iohannis, adăugând că ”economia își revine, dar finanțele publice au rămas puțin în urmă”.

”Pentru a onora toate plățile - salarii, pensii, programe de sprijin - este nevoie de bani și această nevoie de bani a crescut un pic - trebuie să recunoaștem, un pic - deficitul, dar acest deficit este bine investit”, a mai spus președintele.

Declarațiile au fost făcute după o vizită la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice și Izotopice Râmnicu Vâlcea.