Consumatorii din România care au un card Visa emis de Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank au acum acces la serviciul Google Pay în aplicațiile de mobile banking.

Cum activezi Google PayFoto: VISA

Bazat pe tehnologia de securitate Visa, serviciul Google Pay este un portofel digital gratuit, compatibil cu dispozitivele Android echipate cu NFC, care permite efectuarea de plăți simplu, sigur și rapid, atât online cât și în magazine.

Deținătorii de carduri Visa pot activa serviciul Google Pay din aplicațiile de mobile banking, având astfel posibilitatea de a plăti contactless cu telefonul mobil, chiar și atunci când cardul lor nu este contactless.

Totodată, consumatorii din România vor putea beneficia de limite mai mari pentru tranzacții, fără introducerea codului PIN, față de plata cu cardul contactless, unde în prezent este necesară introducerea PIN-ului pentru sume mai mari de 100 de lei. Acest lucru este posibil datorită tehnologiei de tokenizare Visa, care oferă un nivel de securitate suplimentar plăților mobile.

Pentru mai multe informații, accesați acest link.

Click aici pentru a vedea infografia mărită